Competitie junioren C/D 1e wedstrijd

De dag begon goed met mooi weer.
Om 9.15 uur verzamelen bij het Mendelcollege. We hadden er zin in want iedereen was op tijd, zodat we rustig naar Krommenie konden rijden. Dit was de eerste keer voor mij om als ploegleidster mee te gaan voor de C ploegen en Sanne voor de D tjes.
De meisjes C (Pien, Ronja, Debora en Tara) startten om 11.25 met de 4×80 meter estafette, even paniek omdat ze niet goed wisten waar ze moesten staan, maar met enige hulp lukte het toch en liepen deze met goede wissels in 43 seconde. Perfect meiden!!

De jongens (Bob, Guido, Lennart en Alex) liepen de 4×100 meter estafette ook met goede wissels in 54.1 seconde.
Verder werden er veel PR’s behaald. Bijvoorbeeld Tara op de 80m horden, Guido met hoogspringen, Alex met kogelstoten en de 100m, Lennart met discuswerpen, Pien met speerwerpen, Ronja met verspringen en Debora met kogelstoten en de 80m. De exacte uitslagen van deze wedstrijden zullen hieronder volgen.
Om 10 voor 5 was ons laatste onderdeel. Het was een lange, maar geweldige dag. Er waren gezellig veel ouders mee, met prachtig weer en goede prestaties. Ik heb genoten en hopelijk jullie ook!!!! Tot de volgende wedstrijd!!

Angelien Overbeeke

De dag begon zeker met mooi weer! En zoals gewoonlijk was Sanne weer de verkeerde kant opgereden, zodat we maar vast zonder haar waren begonnen. En hoe!!! Als de zenuwen door het lichaam gieren weet opeens niemand meer bij welke haken er gewisseld moet worden bij de estafette.
Voor de jongens D begon de dag met een flinke sof, twee atleten kwamen wegens lichamelijk ongemak niet opdagen, zodat niet eens een estafette gelopen kon worden. Maar wel erg moedig van de drie overgebleven mannen (Dik, Jasper en Job) om gewoon door te gaan en het beste er van te maken. Bij de jongens C viel met name Lennart op door ondanks een bovenbeen blessure in een prachtige waggelpas toch een goede tijd op de 800 en op de estafette neer te zetten.

Een deel van de ploegen van de meisjes C en D

Bij de meisjes D (Eline, Zoe, Lisa, Leonie en Marloe) werden nogal wat punten weggeven bij het hordelopen. Leonie had namelijk bedacht dat als je langs de hordes loopt het een stuk sneller gaat. En dat mag dan waar zijn, maar het levert wel diskwalificatie op!

Over het algemeen gaan de loopnummers bij de Haarlem atleten niet gek, maar wordt er vooral op de kracht nummers (kogel, discus en speer) veel terrein verloren. Misschien toch af en toe wat serieuzer trainen, spierballen kweken en wat minder praten?

De organisatie was trouwens perfect wat tegenwoordig meer uitzondering dan regel is. Rest me nog te vermelden dat Angelien het geweldig heeft gedaan als ploegleidster en dat voor de eerste keer! We hebben haar de hele dag niet gezien of gesproken, zo druk had ze het met haar organisatorische taken. Kortom op naar de volgende wedstrijd.

Gerard Metten

De uitslagen van alle ploegen:

Geplaatst op
23 april 2005
Auteur
Rob Schlüter
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren