Trainingen

Wil je komen trainen? Dan mag je zeker eerst twee proeftrainingen meedoen om te ervaren of het iets voor je is. Maar je moet je eerst aanmelden bij Emiel Out. Stuur een e-mail naar ledenadministratie@avhaarlem.nl en hij laat je weten wanneer je kunt komen en bij welke trainingsgroep.

Er zijn twee verschillende trainingsperioden, de zomer en de winter. Kijk hiervoor rechts op deze pagina in de balk op de linkjes.

De zomertraining loopt van maart tot en met september, gelijk met het baanseizoen. Vanaf oktober verwisselt de training op maandagavond voor een training op zondagochtend en dat is dus de winterperiode die tot maart het jaar er op duurt. Dat doen we omdat je anders de hele winter in ‘het donker traint’ (natuurlijk is er baanverlichting), maar op zondagochtend in het zonnetje is heel prettig!

Atletiek is een prestatiesport die in hoofdzaak bestaat uit drie soorten van onderdelen: looponderdelen, springonderdelen en werponderdelen. Naar deze onderdelen verwijzen de latijnse woorden die aangebracht zijn op het Olympisch Stadion in Amsterdam: ‘Citius, altius, fortius’, wat ‘sneller, hoger, sterker’ betekent. Veel draait om het trainen.

De trainingen worden aan verschillende groepen gegeven, gebaseerd op de leeftijd van de atleet of atlete. Bij de senioren zijn er nog gespecialiseerde trainingsgroepen voor aparte onderdelen.

Thijs in de kogelring tijdens een training op zondagochtend.

Je kunt twee keer gratis meetrainen om te kijken of dit een sport is die bij je past. Als het ‘proefdraaien’ goed is bevallen, schrijf je jezelf online in en verwelkomen we jou als nieuw lid van AV Haarlem. Dan moet je een bepaalde contributie betalen. De hoogte hangt af van leeftijd en groep. Daarnaast is het voor sommige categorieën belangrijk om te weten of je aan wedstrijden mee wilt doen of niet.

Geen trainingen op feestdagen

Sommige feestdagen vallen op een dag dat wij sowieso nooit trainen, dus die zijn niet in onderstaand rijtje opgenomen. Dus geen trainingen op:

Zondag 22/10 geen training voor pupillen en junioren

Zondag 24 en zondag 31 december 2023

Donderdag 28 december 2023

Zondag 31 maart 2024 en maandag 1 april 2024 (pasen)

Zondag 19 mei en maandag 20 mei (pinksteren)

Donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaart)

De trainingen in de schoolvakanties gaan in principe altijd door.

Weer of geen weer: alleen bij code rood laten we op tijd weten dat het onmogelijk is om te trainen.

Slecht weer bestaat niet: slechte regenkleding wel. Trek dus voldoende laagjes aan om warm te blijven als het regent. In de kantine kun je na de training weer lekker opdrogen. Ouders: willen jullie er aan denken om kinderen een regenjas mee te geven?

Trainingen

Annuleren