Tara van Schie verbetert clubrecord 100 m horden

Tara van Schie verbeterde zondag 8 mei het clubrecord 100 meter horden. Dat gebeurde tijdens de B-competitie bij DEM in Beverwijk. Ze overbrugde de afstand in 16,33 sec. met een windvoordeel van 1,3 m/s. Een verbetering van een halve seconde. By the way, Tara is een C-junior.

De eerste competitiewedstrijd voor B-junioren was er een van diepte- en hoogtepunten, van rain (twee buitjes) and tears (vier buitjes) tot onverwachte prestaties, waaronder het genoemde clubrecord.

Wat bij de jongens overheerste was de kater, toen Stein Metten verkeerd terecht kwam bij het inspringen bij polshoog. Een flink verstuikte enkel was het resultaat. Dit is niet alleen uiterst vervelend voor Stein – de komende weken is hij uitgeschakeld – het leidde ook tot onvoorziene wisselingen in de ploeg. Iedereen deed er van alles aan het verlies zoveel mogelijk te beperken, maar dat kon niet voorkomen dat ‘we’ elfde werden van de negentien. Afgezien van min of meer verwachte goede prestaties, zoals van Kan Dinkla (sprint en horden), Niels Pijnaker (hoog) en Niels Weller (ver), waren er ook atleten die boven verwachting presteerden: Frank van der Peet (1500 meter), Simon Nijland (400 meter) en Niels Ran (hinkstap). Volgende keer, met een gezonde Stein, kunnen we 1000 punten meer halen.

Bij de meisjes zijn twee hoogtepunten te memoreren. Een individueel hoogtepunt en een groepsprestatie. Het individuele hoogtepunt is het al genoemde clubrecord dat Tara van Schie liep op de 100 meter horden: 16,33 sec. (1,3 m/s). Het was een verbetering van het record van Jirina van Kesteren (16.86 sec.) met een halve seconde. Voor Tara zelf was het een grote verrassing.
Het tweede hoogtepunt is het presteren van de groep als geheel. Iedereen heeft heel erg zijn best gedaan. Te bedenken is dat de helft van de ploeg, vier meisjes, nog niet zo lang aan atletiek doen. Een vijfde, Sabine Sijbrands, was helaas ziek. Het resultaat was een zestiende plaats van de twintig.

Geplaatst op
9 mei 2005
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren