Sander Rotteveel tweemaal Nederlands kampioen

Sander Rotteveel is vandaag in Lelystad Nederlands kampioen geworden op de beide sprintnummers tijdens de NK voor atleten met een functiebeperking. Sander is sinds een half jaar lid van AV Haarlem en munt uit in de sprint en op het onderdeel verspringen, waar hij tweede werd. Zijn 200 meter was zelfs goed voor een nieuw Nederlands record in zijn categorie.
De 100 meter liep hij met flinke tegenwind in 13,05 sec., de 200 meter ging in 26,90 sec. en bij het verspringen overbrugde hij 4,68 m. Stuk voor stuk fantastische prestaties, die zijn ambitie om aan internationale kampioenschappen een stuk dichterbij brengt.
Sander mist het onderste deel van een been en loopt dus met een prothese. Hij heeft altijd veel gesport: tennis en hockey. Met hockey is hij gestopt. Atletiek is nu zijn passie geworden. Sander, van harte gefeliciteerd!!

Geplaatst op
28 mei 2005
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren