Phanos Boscross, 4de race Kennemercrosscup 2006-2007

Een nieuw jaar is weer begonnen, de goede voornemens zijn weer uit de kast gehaald en de jaarlijkse AV-Haarlem nieuwjaarsreceptie is in aantocht. Maar helaas, aan een paar AV-Haarlemmers was deze gezellige meeting niet besteed. Zondag 7 januari was voor hen namelijk de dag dat er weer gecrosst kon worden in het kader van de Kennemercrosscup 2006-2007. Om precies te zijn, de jaarlijkse boscross van AV Phanos in het Amsterdamse Bos stond op het programma.

Deze keer begin ik mijn verslag bij de vrouwen neosenioren. Dit, omdat in deze categorie voor het eerste in deze editie van de Kennemercrosscup een AV Haarlemse meedeed in de persoon van Jirina van Kesteren. De eerstejaars neoseniore liet meteen zien dat ze een goede gooi voor de eindoverwinning had kunnen doen, ware het niet dat ze hooguit maar 3 van de 6 crossen kan lopen, terwijl er 4 gelopen moeten worden om in de einduitslag mee te willen tellen. Desalniettemin, Jirinia won in het Amsterdamse Bos de cross over 2.5 km in een tijd van 11:27 min.

Op deze miezerige zondagochtend heeft A-junior Simon Nijland de stijgende lijn in zijn prestaties gecontinueerd. Sinds de eerste cross die Simon dit cross-seizoen loopt gaat het met elke cross een stuk beter. Waar vorige keer net geen top 10 plek voor hem weggelegd was, was het deze keer wel raak. En hoe, een podiumplek voor Simon, 3de, met een tijd van 9:57 min over 2.5 km. In de tussenstand van de Kennemercrosscup staat hij voorlopig nog 11de. Maar rekening houdend met zijn gemiddelde punten aantal per cross van 91.0, zal hij zeker nog een paar plaatsen stijgen als hij nog minimaal 1 cross loopt. En misschien zelfs wel een top 5 positie als de punten van zijn eerste cross, die minder goed ging dan deze van zondag, wegvallen.

Bij de jongens pupillen is het ongekent spannend in de tussenstand. AV Haarlem Siem Boot won in het Amsterdamse Bos de pupillen race over 1.3 km in een tijd van 5:56 min, 4 seconden voor zijn KAV Holland concurrent voor de eindoverwinning. Voorlopig staat Siem tweede in de tussenstand, ondanks 2 overwinningen. Zijn concurrent echter, heeft ook twee overwinningen behaald, maar daarnaast ook twee tweede plekken, waardoor zijn gemiddelde net even hoger is dan die van Siem. Als Siem de eindzege in de Kennemercrosscup wilt pakken, dan zal hij de volgende crosswedstrijden moeten winnen om niet afhankelijk te zijn van anderen. Het belooft in ieder geval een spannende finale tussen de twee jeugdige looptalenten te worden.

{thumbnail 20070107-0357 plaats=rechts}Bij de senioren en veteranen deden 5 AV-Haarlemmers mee. Dit keer was Kareljan Schoutens de snelste, bij afwezigheid van Bas Gevaert. De 10.5 km werd door hem in 42:47 min gelopen, hij finishte daarmee als 12de in de M40+ categorie. Goede tweede bij de AV Haarlemmers was Remy Cornet. Zijn tijd was 44:04 min, en leverde hem een 29ste plaats bij senioren op. Hiermee was Remy voor het eerst sneller dan Frank Peeters. Frank werd bij de M40+ categorie 18de met een tijd van 44:37 min. Ook Jeroen Peeters was zondag naar Amsterdam gekomen om mee te doen aan de 10.5 km cross. In een tijd van 48:54 min werd Jeroen 36ste bij senioren. De nestor van het vijftal, Dick Bais was net als in de Haarlemmermeerpolder ook deze keer weer van partij. Hij werd 21ste bij de M50+, met een tijd van 54:06.

In de tussenstand voor de Kennemercrosscup staan de senior- en veteraan-AV Haarlemmers die nog in de race zijn voor een eindrankschikking op de volgende plaatsen:

Plaats Naam Gemiddeld Totaal
Bij de senioren mannen:
10de Remy Cornet 76.5 punten 306 punten
14de Jeroen Peeters 68.0 punten 272 punten
15de Bas Gevaert 90.3 punten 271 punten
Bij de mannen 40+:
4de Kareljan Schoutens 90.8 punten 363 punten
8ste Frank Peeters 85.8 punten 343 punten
21ste Adrie Tol 80.5 punten 161 punten
Bij de mannen 50+:
33ste René Ruis 53.7 punten 161 punten
37ste Dick Bais 73.0 punten 146 punten

Rolf Bruijn

Geplaatst op
16 januari 2007
Auteur
Rob Schlüter
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren