Beeckestijncross

In de schaduw van de NK indoor voor A-junioren vond zondag 28 januari in Velsen de vijfde cross uit de Kennemercrosscup plaats, zijnde de Beeckesteijncross. De weersomstandigheden waren wederom winderig en niet te koud. Niet erg cross-weer dus.

Twee AV-Haarlem senioren verschenen aan de start van de 9.3 km cross. Ondanks een periode van blessure, pech en mentale tegenslag vocht Remy Cornet zich naar een 20ste plaats met een tijd van 39:36 min. In de tussenstand staat hij nu 13de. In de rankschikking van de dag eindige Jeroen Peeters maar kort achter Remy op een 23ste plaats. Jeroen liep vandaag 42:47 min.

Bij de Mannen 40+ deden drie AV-Haarlemmers mee. Deze keer was Frank Peeters de beste. Sterker nog, hij was vandaag de beste AV-Haarlemmer op de 9.3 km. Frank eindigde als 14de in een tijd van 37:26 min. Vlak achter hem finishte Kareljan Schoutens als 15de in een tijd van 37:35. Op de 21ste plek vinden wij onze clubgenoot Adrie Tol terug. Zijn tijd was 39:43. In de tussenstand bij de Mannen 40+ staat Kareljan nu 7de, Frank 11de en Adrie 19de.

Bij de Mannen 45+ ook twee deelnemmer met een AV-Haarlem hart. Good old Bert Boesten en JD Derissen. Voor Bert de eerste kennemercrosscup-cross van het seizoen. Een beetje laat, misschien, een mooie eindrankschikking zit er tenslotte niet meer in. Maar ja. beter laat dan nooit. Bert liep de 9.3 km in 50:11 min en finishte daardoor als 22ste in zijn leeftijdsklasse. Op ruim een minuut volgde JD Derissen. Hij einidigde als 25ste in een tijd van 51:22. Beide heren spelen geen rol van betekenis in het eindklassement met een 54ste en 58ste plek voor Bert en JD respectivelijk. Hoewel laatstgenoemde ook in de tussenstand van de senioren staat vermeld.

Gebroederlijk naast elkaar, vinden we in de uitslagen lijst van de Mannen 50+ twee AV Haarlemmers op plaats 28 en 29. Beste van de twee was René Ruis met een tijd van 49:42 min. Op een halve minuut van René, finishte Dick Bais. Zijn tijd was 50:10 min.

In de uitslagenlijst van de recreanten viel dit keer een zeer bekende naam op. De naam: Vincent van der Lans, de oud-AV Haarlemmer, bekend van de middenlange afstand in zijn junioren tijd, eind jaren ’90, met Bas Gevaert en trainer Han Bauw. Vincent bereikte in Velsen een keurige 5de plaats met een tijd van 38:43 min.

Bij de pupillen deed natuurlijk Siem Boot ook weer mee. Siem is volop in de race met zijn KAV Holland concurrent om de eerste plaats in de eindstand te halen. Voor de derde keer op rij won Siem de cross voor A-pupillen. Hij liep de 1.6 km in 6:15 min. Zijn concurrent finishte vlak achter hem op 1 seconde. Hierdoor staan de twee rivalen op een gedeelde eerste plek met een gemiddelde van 99.5 punten. Zoals het er nu naar uit ziet zal de laatste race van de Kennemercrosscup de doorslag moeten geven.

Deze laatste race zal zijn in Castricum op zondag 25 februari.

Uitslagen Beeckestijncross

Geplaatst op
28 januari 2007
Auteur
Rob Schlüter
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren