Clubrecord Larissa Scholten op de 1500 meter

Bij de Nederlandse Indoorkampioenschappen voor A-junioren, dit weekend gehouden in Groningen, heeft Larissa Scholten voldaan aan de limiet voor het clubrecord op het onderdeel 1500 meter. De A-juniore liep deze afstand in 5:16,60 min., ruim drie seconden onder de limiet. Dat ze er laatste mee werd in de deelnemende groep van zes is haar niet aan te rekenen; de concurrentes behoorden tot de top van Nederland. Bovendien was ze pas net hersteld van een scheenbeenblessure. Het is duidelijk dat ze in het zomerseizoen kan gaan proberen de grens van vijf minuten te slechten. Tijdens dezelfde wedstrijd sprong Niels Ran naar een PR bij het hinkstapspringen: 12,13 meter, zestien centimeter verder dan zijn buitenrecord. Hij werd er zevende mee. Frank van der Peet kwam tot 11,52 meter. Niels Pijnaker en Niels Weller waren actief bij het hoogspringen. Hun prestaties van 1,80 en 1,62 meter waren goed voor een zesde en een tiende plaats. Simon Nijland werd in zijn serie op de 800 meter vierde in 2:12,09. Tara van Schie moest bij het kogelstoten onder meer aantreden tegen de wereldjeugdkampioene van Peking, Melissa Boekelman. Het was een ongelijke strijd, ook al omdat Tara nog B-juniore is. Ze moest nu stoten met een zwaardere kogel. De 9:18 meter betekende een elfde plaats. Meer nieuws over deze wedstrijd leest u hier.

Geplaatst op
30 januari 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren