Zesde wedstrijd Kennemer crosscircuit

Afgelopen zondag, 25 februari, was het weer tijd voor een cross uit het Kennemer Crosscircuit. Dit keer in Castricum alweer de laatste van het seizoen. Op deze zeer natte zondag waren de bossen in de duinen bij Castricum het dekor voor de Rabobank bosloop een cross-spectakel voor crossfanaten en hardloopjunkies. Of het nu het slechte weer, gebrekkig vertrouwen in eigen kunnen of simpelweg blessures waren die de vaste groep AV-Haarlemmers weerhield mee te doen, weet ik niet precies. Feit was wel, dat in Castricum maar weinig AV-Haarlemmers mee deden, hoewel twee verrassende namen opdoken in de uitslagenlijsten. Verrassend omdat deze nog niet eerder dit jaar een cross hadden gelopen.
Zoals altijd zal ik ook nu weer beginnen met de beste prestatie van de dag. Niemand minder dan de goedlachse en altijd vrolijke Larissa Scholten won zowaar de cross bij de meisjes A. Zowaar, zult u misschien denken. Ja, zowaar. Dit, omdat Larissa dit jaar nog geen cross uit het Kennemercrosscup circuit had gelopen en dus meteen bij haar debuut brutaal de winst pakte. Helemaal verrassend is het natuurlijk ook weer niet, omdat Larissa in de cross competitie al gelopen had en in goede vorm bleek te zijn. Met de overwinning van vandaag heeft Larissa haar tweede overwinning op rij alweer te pakken. Zou ze op weg zijn naar een nieuw, vast niet officieel, clubrecord? Namelijk dat van aantal overwinningen op rij. Hoewel, twee natuurlijk nog erg niet veel is en er vast wel iemand in het verleden is geweest die meer overwinningen op rij boekte. Echter ik zou, zo uit mijn hoofd, niemand weten die dat kunstje eerder geflikt heeft. Misschien dat een meedenkende lezer of lezares mij kan informeren. Maar goed, terug naar de orde van de dag. Larissa Scholten liep haar winnende race van 4 km in een tijd van 17:06 min.
Haar leeftijdsgenoot en trainingsmaatje bij de MiLa-groep van Koos, Simon Nijland, finishte na 4 km als 5de jongens A met een tijd van 15:12 km. Een keurige tijd, met minder dan 45 sec achterstand op de winnaar bij de A-junioren. De stijgende lijn in Simon’s prestaties heeft zich duidelijk doorgezet.
De enige senior AV Haarlemmer in actie in de Castricumse duinen was Jeroen Peeeters. De altijd aanwezige hardlooplieffanaat werd uiteindelijk 32ste door de 10.7 km te lopen in 50:22 min.
Bij de veteranen 40+ was AV Haarlem ook met maar één atleet vertegenwoordigd tijdens deze cross. Frank Peeters liep een uitstekend wedstrijd en dat werd beloond met een klassering in de top 10. Frank kwam als 8ste binnen met een tijd van 44:20 min over een afstand van 10.7 km.
De laatste, but not least, AV Haarlem deelnemer die ik in de uitslagenlijst ben tegengekomen was Frank Gallagher. Hij finishte als 3de bij de veteranen 45+ met een tijd van 40:45 min.

De complete lijst met uitslagen kunt u vinden middels deze link.

Grote afwezige in Castricum was ondere andere pupil Siem Boot, die hierdoor zijn concurrent voor de eindoverwinning een makkelijke dag bezorgde. De reden van Siem’s afwezigheid is mij niet bekend, maar heeft ongetwijfeld te maken met de schoolvakantie of anders een blessure. Want iedereen die Siem een beetje kent, weet dat deze jongen altijd voor de winst gaat en zeker aanwezig was als het gekunt had.
Bij de senioren konden Bas Gevaert en Remy Cornet niet meedoen vanwege een vervelende knieblessure en respectievelijk griep. Voor Bas was dit extra zuur, omdat hij hierdoor niet in aanmerking komt voor een mooie eindrankschikking gebaseerd op de beste vier resultaten. Veel succes met je herstel Bas.

Rolf Bruijn

Geplaatst op
25 februari 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren