Hemelvaart Track Meeting Utrecht

Tijdens de Hemelvaart Track Meeting op atletiekbaan De Vechtse Banen in Utrecht kwamen vier AV Haarlemmers in actie.
Op de 100m liet Wouter van Gorselen zien dat hij op weg is in vorm te raken voor de 100m. Onder goede omstandigheden werd Wouter weliswaar laatste in een tijd van 11.67s, maar gezien het niveau van zijn tegenstanders was dit zeker geen schande. Enig minpuntje tijdens Wouter’s race was zijn start. Met een goede start was hij namelijk zeer waarschijnlijk in de buurt van zijn pr gekomen.
Voor Rolf Bruijn was er wel een pr op de 100m. In een gevarieerde serie van vrouwen, mannen en junioren B kwam Rolf als tweede over de finish in een tijd van 12.04 s. Deze tijd betekende, mede dankzij een gunstige wind van 1.7 m/s en goede tegenstand, een pr verbetering van maar liefst 0.2 s.
In diezelfde serie was Sander Rotteveel na een slechte start al min of meer kansloos voor een goede eindtijd. Hoewel hij nog wel dicht in de buurt kwam van zijn pr, met een eindtijd van 12.80 s. Of met andere woorden, Sander had zeer waarschijnlijk een dikke pr en dus Nederlands record gelopen als zijn start goed was geweest.

Door de vele inschrijvingen op de 800m besloot de organisatie een beperkt aantal atleten toe te laten tot de race die om half 8 gepland stond. Hierdoor kwam alleen Jirina van Kesteren op dit onderdeel in actie. Larissa Scholten was ook van plan de 800m te lopen, maar zij was de eerste atlete die niet meer mocht meedoen om half 8. Ze had nog wel om 22:00 uur kunnen lopen, maar hier besloot ze, vanwege het late tijdstip, geen gebruik van te maken.
Jirina liep, ondanks deze jammerlijke gebeurtenis, een geweldige 800m race. In de 10de serie van de dag, die vreemd genoeg niet in banen startte, liep Jirina van begin tot eind in 3de positie om in een tijd van 2:22.89 min te finishen. Een pr van ongeveer één seconde.
Voor Wouter en Rolf is de mannen competitie wedstrijd in Leiden van aanstaande zondag de eerst volgende wedstrijd. Sander’s volgende wedstrijd zal de NK voor aangepaste sporters zijn dat in het pinksterweekend in Emmeloord gehouden gaat worden. Jirina zal op de NK studenten haar kunsten weer vertonen.
De complete uitslagen lijst is hier te vinden.

Geplaatst op
17 mei 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren