Tweede competitiewedstrijd senioren

Zondag 20 mei stond de tweede competitiewedstrijd in de 3de divisie voor de mannen van AV Haarlem op het programma. De heren moesten deze keer naar de atletiekbaan van Leiden atletiek in de Leidse Hout.
Mede door een teleurstellende estafette eindigde AV Haarlem als vijfde met 6604 punten, hoewel het verschil met de nummer 1 maar iets meer dan 100 punten was. In de poule tussenstand staan de mannen nog wel op een derde plek. In de landelijke tussenstand is de ploeg van AV Haarlem terug te vinden op de 9de plek. Een plek die waarschijnlijk geen recht geeft op de finale voor promotie naar de 2de divisie. Gelukkig kunnen heren hier nog wat aan doen tijdens de derde en laatste voorronde competitiewedstrijd in Reeuwijk op zondag 3 juni.
De eerste AV Haarlemmer in actie was Niels Weller op het moeilijke onderdeel polsstokhoogspringen. Niels kwam tot een hoogte van 2.20 m. Na hem, konden Kan Dinkla en Wouter van Gorselen onderling uit maken wie de snelste AV Haarlemmer is. Deze keer won Kan Dinkla de tweestrijd. Hoewel zijn tijd niet snel te noemen is, 11.95 sec. werd hij toch nog 3de in de wedstrijd. De tijd van Wouter, 12.06s, was zeer teleurstellend. Maar dit kwam puur door de harde tegenwind in zijn serie. Pech voor Wouter dus.
De volgende tweestrijd tussen AV Haarlemmers volgde op de 400m. In de eerste serie van de dag werden Rolf Bruijn en Frank van de Peet, respectievelijk 3de en 4de in 53.49 sec. en 54.80 sec. Voor Rolf betekende dit wederom een pr.
Ondertussen, was Niels Ran bij het verspringen bezig een pr te behalen. Dit lukte hem in zijn laatste poging met 6.08 m. Deze afstand betekende ook nog een tweede plek in de eindstand voor verspringen.
Bij de werponderdelen was Peter Markwat onze vertegenwoordiger. Met het discuswerpen kwam Peter nog tot een redelijke afstand van 33.09 m. Maar bij kogelstoten kwam hij niet verder dan 10.26 m.
De tweestrijd tussen Kan en Wouter zette zich voort op de 200m. Hoewel Kan zijn serie won in een tijd van 24.32s, was het deze keer Wouter die zich de snelste AV Haarlemmer kon noemen. In een pr tijd van 23.36 sec. snelde Wouter naar een derde plek.
Het laatste technische onderdeel van de dag was voor Niels Pijnacker. Bij het hoogspringen bereikte hij een hoogte van 1.80 m., hoewel de wedstrijd op 1.85 m. onderbroken werd door een medisch noodgeval en Niels nog in de race was.
Bij de 400 horden werd Rob de Wit seriewinnaar in een pr-tijd van 60.63 sec.. Hiermee was Rob zelfs derde van de wedstrijd.
Als laatste individuele atleet kwam Godfrey Ramokone in actie. Op de 1500 m. won hij met overtuiging zijn serie door de hele wedstrijd solo en op witte sokken te lopen. Zijn winnende eindtijd was 4:03.98 min. In de andere serie debuteerde Simon Nijland op dit onderdeel. Hij finishte in een keurige tijd van 4:21.76 min.
Op de 4x 100 m. estafette leek de ploeg van AV Haarlem op weg naar een grandioze tijd en overwinning, totdat de laatste wissel roet in het eten gooiden. De uiteindelijke tijd voor de vier mannen werd 47.88 sec.

Geplaatst op
20 mei 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren