Weekend resultaten

Tijdens de Univé Lycurgus Games in Krommenie, afgelopen zondag, hebben vier AV Haarlem atleten geprobeerd zichzelf te overtreffen op een onderdeel.
De prestatie die het meest in het oog sprong kwam vandaag van A-juniore Larissa Scholten. Op de 1000m liep zij haar eigen clubrecord, gelopen als c-meisje, net niet uit de boeken. Met een tijd van 3:10.70s bleef Larissa 0.06s boven haar club record. Een top prestatie, als je bedenkt dat Larissa net terug was van vakantie en weinig heeft kunnen trainen door haar eindexamens.
Op de 100m kwam Rolf Bruijn, met een rugwind van 1.4 m/s, tot 12.21s. Zijn tweede tijd ooit. De 400m ging iets minder voor Rolf, met een tijd net onder de 54s, namelijk 53.98s. De harde wind, die op de 100m nog gunstig was, was de grootste boosdoener voor Rolf op de 400m.
Voor Godfrey Ramokone stond wederom een 3000m op het programma. Vanwege gebrek aan tegenstand en harde wind, wist Godfrey zijn top-tijd van tijdens de Gouden Spike niet te evenaren, desalniettemin won Godfrey de race in Krommenie met overmacht in een tijd van 8:41.64 min.
Voor Simon Nijland was de 800m in Krommenie op papier een mooie gelegenheid om zijn pr op dit onderdeel wederom aan te scherpen. In de praktijk bleek de harde wind en het gebrek aan geluk in zijn serie voor Simon een te groot obstakel om zijn pr te kunnen verbeteren. Gezien de omstandigheden was Simon’s eindtijd, 2:04.71 min, echter helemaal niet slecht en was er zeker geen reden om te klagen.
Foto’s van de Univé Lycurgus games en andere wedstrijden zijn via deze link te zien.

In Stadskanaal (Oost-Groningen) kwam tijdens de Nelli Cooman Games ook een AV Haarlemmer aan de start.
Op de 100m sprintte Sander Rotteveel ondanks een dramatische start, bijna naar een nieuw pr en nr. In Stadskanaal kwam hij maar 0.02s later over de finish op de 100m dan tijdens zijn NK pr race, toen hij 12.35s op deze afstand liep.
De 200m ging minder florisant voor Sander. Door vermoeidheid vanwege korte en onregelmatige nachtrust kwam hij niet verder dan 25.15 s.

Geplaatst op
17 juni 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren