Tara van Schie grossiert in clubrecords in meerkamp

Een Beste meerkamp. Zo mogen we de resultaten van B-juniore Tara van Schie wel noemen. Haar bezoek aan Best (bij Eindhoven) legde haar geen windeieren: het leverde vier clubrecords op, waaronder één evenaring, namelijk op het onderdeel verspringen (5.31 meter). De drie andere waren flinke verbeteringen: de 100 meter horden gingen nu in 15.28 sec., een verbetering van haar oude record met bijna een seconde; op de 200 meter verbeterde ze een clubrecord van Brenda Stoete dat precies twintig jaar had standgehouden tot 26.17 sec.; en een en ander resulteerde in een record-puntenaantal van 4388 punten. Hierbij het verslag van de twee dagen van de hand van Peter van Schie, waarvoor dank.

Tara had zich ingeschreven voor de NH meerkampkampioenschappen bij AV NEA-Volharding deze werd verleden week zondag afgemeld doordat er te weinig deelnemers waren. Dit was erg jammer, geen wedstrijd ondanks al dat harde trainen. In uiterste wanhoop gezocht op de wedstrijdatletiekkalender of er nog eentje met elektronische tijdwaarneming was. Jawel, in Best bij AVGM echter daar was zondag j.l. de inschrijving gesloten er waren reeds 20 deelnemers!! Persoonlijk het wedstrijdsecretariaat benaderd of er as-je-blief nog een plaatsje over was, en ja dat was er. Super van AVGM dat Tara ondanks het late tijdstip toch mee mocht doen.

Dag 1
Net aangekomen in Best ging bijna ook deze dag niet door als gevolg van een noodlottig ongeval, een van de duurlopers v/d vereniging kreeg die ochtend een hartaanval tijdens de training en kwam te overlijden. In overleg werd besloten om de wedstrijden toch plaats te laten vinden.

Doordat er 20 meerkampsters waren was er ook flinke competitie te verwachten, het wedstrijdsecretariaat had goed naar de individuele resultaten gekeken en snelle series samengesteld.

De 100 hrd, daar zat Tara in de snelste serie in baan4, een superstart maar ook in baan 3 gelijk gingen ze op tot aan de tweede horde daar haakte de armen van beide atletes in elkaar. daardoor stootte Tara keihard haar knie tegen de kruising v/d horde en kwam bijna te val! Desondanks ging het hard erg hard, Tara finishte in tijd van 15.28 sec. Een nieuw PR en een clubrecord.

Op naar Hoog, dit liep super er werd gesprongen in stappen van 3 cm. Tara sprong foutloos tot aan 1.54 m het was spannend, laatste sprong, Ja erover! lat bleef trillend liggen, toch niet, de lat viel er echt op het laatste moment vanaf. Dus: 1.51 m.

Kogelstoten, ook hier ging het niet slecht, na eerst een foute stoot (buiten de bak) de tweede kogel kwam op 11.01 m en de derde was op één cm na een evenaring van haar PR 11.41 cm.

200m laatste onderdeel, Tara was enorm gebrand hoe dit zou gaan. Wederom zat ze in de snelste serie met in de baan naast haar het meisje waar ze al eerder strijd mee had geleverd tijdens de hordes. Dat zou wat beloven, de start ging perfect ook hier gingen beide atletes nek aan nek, kwamen nagenoeg gelijk uit de bocht en werd er op het rechte stuk een verbeten gevecht geleverd. Tara kwam als winnaar uit deze strijd met een tijd die er wezen mag 26.17 sec. Een PR en een bijna 20 jaar oud clubrecord aan diggelen.

Dag 2
De zondag begon met hevige regenval, dat beloofde weinig goeds. Om 7.30 uur vertrokken naar AVGM in Best naarmate de rit vorderde klaarde het weer op, toen we aankwamen was het nagenoeg droog.

Verspringen, dit begon om 10.00 uur haar directe tegenstandster sprong een megasprong van 5.20m, daarmee was de toon was gezet. Tara sprong met haar 1e sprong 5.15 m daarmee nam ze wat druk weg en kon voluit gaan voor de andere twee. De tweede sprong was super 5.31 m een PR en een evenaring v/h clubrecord! De derde sprong was om in te lijsten ruim voorbij de 5.31 maar……ongeldig….. de punt van haar schoen raakte de balk, jammer! Toch een super resultaat.

Speerwerpen, dit is zoals bekend niet haar favoriete onderdeel. De eerste speer ging volledig mis maar met haar laatste speer wist ze toch een mooi resultaat neer te zetten van 26.19 m ook weer een PR.

800 m, het laatste onderdeel. Ze stond ca. 160 pnt voor op haar concurrente, grofweg 16 sec. Het was goed mogelijk dat ze uiteindelijk toch nog als tweede kon eindigen. De beide atletes werden ingedeeld in de tweede serie. Inmiddels loopt Tara weer redelijk de 800 en deze wilde ze in geen geval verliezen, ze deelde haar race goed in en kwam met 2.46.79 over de finish ook hier een PR ruim 6 sec. eraf.

Eindresultaat meerkamp, een punten totaal van 4388 een verbetering van haar “oude” clubrecord met 342 punten een zeer mooi resultaat. Al met al een mooi en geslaagd weekend.

Geplaatst op
1 juli 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren