Finale Schadenbergcircuit, SV Noordkop, Den Helder

Met het einde van de zomer vakantie en de start van een nieuw school of studiejaar is voor veel AV Haarlemmers de zomer voorbij. Met uitzondering van de onderlinge wedstrijden en de Zilveren Kruis Achmea loop gebeurt er weinig meer op het wedstrijdfront. Een paar uitzonderingen zijn er echter altijd. Zo ook afgelopen vrijdag, 14 september, toen een drietal AV Haarlemmers de lange reis naar Den Helder aandurfte, om te kunnen schitteren op de knusse atletiekbaan van SAV Noordkop. Toevallig kozen zij alle drie ervoor om een 800m te lopen.
Rolf Bruijn en Anton Lefeber zouden onderling gaan uitvechten wie, achter Godfrey Ramokone, en Simon Nijland, de nummer 3 800m loper van dit seizoen bij AV Haarlem zou worden. Door blessures heeft Bas Gevaert naar mijn weten geen 800m gelopen dit seizoen en zodoende geen tijd staan. En Larissa Scholten zou wederom proberen de magische grens van 2.20 min te doorbreken.
Het plannetje van Rolf en Anton om elkaar naar een goede tijd en dus pr te helpen mislukte al voor de start toen bleek dat zij niet in dezelfde serie ingedeeld zaten. In de snelle serie liep Anton een rondje lang keurig met de koplopers in de serie mee. Echter in de slotronde raakte hij achterop en moest hij zelf opboksen tegen de sterke wind bij het inkomen van de laatste 200m. Uiteindelijk lukte het Anton om het verval in de tweede rond redelijk beperkt te houden om te eindigen in een tijd van 2:08.8 min, hetgeen een pr verbetering van 1 seconde betekende.
In de tweede serie kwamen dus Rolf en Larissa en actie. Op papier was Rolf de tijdsnelste in die serie. Voor hem waren er dus geen handige windbrekers beschikbaar om achteraan te gaan. Met dit gegeven in het achterhoofd plus het vertrouwen na afgelopen zondag, spurtte Rolf vanaf de eerste meters als een gek om de 200m door te komen in 27 s. Dit tempo werd op de tweede 200m niet meer gehaald, maar de doorkomst op 400m voor Rolf was, met 58 s nog steeds heel snel. Tegenstanders leek Rolf tijdens deze race niet te hebben. Zij, met onder andere Larissa, kwam pas na 66 s over de finish om hun laatste ronde te lopen. Rolf’s superopening werd echter snel teniet gedaan door de intredende vermoeidheid, die vooral na de 600m serieuze vormen begon aan te nemen. De tegenwind en vermoeidheid zorgde er uiteindelijk voor dat Rolf in een tijd van 2:13.4 min zijn 800m afhandelde. Een teleurstellende tijd, maar gezien de omstandigheden en de snelle start zeer verklaarbaar. Larissa liep een veel constantere race door de eerste ronde in ongeveer 70 s te lopen en te finishen in een tijd van 2:24.7 min. Helaas voor Larissa geen sub 2:20 tijd.
Een trainingsmaatje van Larissa en Anton, bij de loopgroep van Koos, Jack van de Walle, liep op deze avond een 3000m en werd tweede bij de senioren met een tijd van 9:55.6 min.
Een andere AV Haarlem bekende, Kristel van Es van AV DOKEV, behaalde een pr bij het verspringen, 4.69m, en 1.40 m bij het hoogspringen.

Geplaatst op
14 september 2007
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren