27ste VITENS Sylvestercross

Op de laatste dag van het jaar 2007 werden in de duinen bij Soest de 27ste VITENS Sylvestercross wedstrijden gehouden. Tijdens deze, door AV Pijnenburg georganiseerde, zeer bekende nationale wedstrijd kwamen vier AV Haarlem atleten in actie.
Tijdens de 8000m cross voor mannen kwam Godfrey Ramokone voor het eerst sinds maanden in actie op wedstrijd niveau. Een combinatie van trainingsachterstand, zware loopcondities en ook nog eens lichamelijk leed gooide echter flink roet in het eten. De eerste ronde van 2 km kon Godfrey de mensen voorin nog aardig bijbenen, maar na deze ronde moest hij verstek laten gaan om op eigen tempo de race uit te lopen. Uiteindelijk resultaat, helaas, een plek in de achterhoede.
Bij de korte cross wedstrijd, 3200m, voor vrouwen waren Jirina van Kesteren en Larissa Scholten in een felle onderlinge strijd verwikkeld. In deze tweestrijd trok Jirina uiteindelijk aan het kortste eind door in de eindsprint een gaatje van een paar seconden te pakken op Larissa. Na afloop gaf Larissa toe het parcours heel zwaar te vinden, vanwege het vele losse zand en zich bovendien niet helemaal fit te voelen. Ze was wel helemaal tot het uiterste gegaan.
Als laatste AV Haarlemmer kwam Rolf Bruijn in actie. Op de korte cross voor mannen wist Rolf als sprinter zich goed staande te houden tussen de echte cross lopers, hoewel hij wel in de achterhoede van het veld op flinke achterstand van de winnaar finishte.
Een TV-verslag van Studio Sport van de prominentenrace is via deze link te bekijken