Clubrecordregen Tara van Schie

Het indoorseizoen is voor Tara van Schie bijzonder succesvol verlopen. Het leverde een ware hoosbui aan clubrecords op.
Op zaterdag 26 januari gaf Tara acte de presence op het NK indoor voor A-junioren in Groningen. Ze deed er twee onderdelen die ze voor het NK meerkamp in Gent (België) wilde testen. Het verspringen ging erg goed, ze mocht door naar de finale en kwam uit op 5.31 meter ze verbeterde hiermee haar drie weken oude indoorecord van Dortmund met 2 cm. Bij het kogelstoten was 9.66 meter net niet voldoende voor een finaleplaats, maar het was wel een pr.
Maar het hoogtepunt was de genoemde meerkamp in Gent, op 3 februari. Deze vijfkamp begon met de 60 meter horden. Tara raffelde deze af in 9.72 sec, in één klap twee clubrecord (junioren A en senioren).
Dat was goed voor het moraal, op naar hoog, Tara hoopte 1.50+meter te springen. Het werd echter veel meer dan dat. De lat kwam op 1.59 meter te liggen…..erover….. helaas gooide ze de lat eraf met de hak van haar voet. Resultaat 1.56meter, ook hier in één klap twee clubrecords (junA en senioren).
Ook dit was een lekkere opsteker op naar kogel, Tara stootte 9.72 meter goed voor een PR. Het volgende onderdeel was ver, hier plofte ze pas neer na 5.38 meter, een verbetering van haar één week oude CR met 7 cm. Het laatste onderdeel, de 800 meter was wat teveel gevraagd. De hele dag had z’n tol geëist en Tara kwam binnen op 3.01. Maar niet getreurd, want de slagroom op de cake was het puntentotaal van 2932. Het wordt eentonig……in één klap twee clubrecord (junA en senioren). Met andere woorden zeven clubrecords op één dag en in totaal negen in het hele indoorseizoen !!

Geplaatst op
3 maart 2008
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren