Mannenploeg AV Haarlem wint

De mannenploeg van AV Haarlem eindigde vandaag op de eerste plaats bij de competiewedstrijd 3e divisie. Een mooie prestatie die vooral te danken is aan het feit dat geen van de onderdelen zwak bezet was. Er werd heel constant gepresteerd met een 4e en 5e plaats van Wouter van Gorselen op de sprintnummers, een 11e plaats van Frank van der Peet op de 400 meter, een 3e en 5e plaats van Bas Gevaert op de 800 en 5000 meter, een 2e en 4e plaats van Stein Metten op speer en 110 m horden, twee 2e plaatsen van Niels Ran op ‘hoog’ en hinkstap (PR met 13 meter precies!) en 7e plaatsen van Michel Hageman op kogel en Kan Dinkla op ‘ver’. Aan de wedstrijd deden zestien ploegen mee uit de hele Randstad. Landelijk staat de AV Haarlemploeg op de 9e plaats van in totaal 72 teams.
Voor het eerst sinds zo’n 15 jaar kon onze club ook een damesteam op de been brengen. Lange tijd hield de ploeg zich in de top staande op een tweede plaats, maar met een bezetting van vijf dames bleek uiteindelijk een plek in de middenmoot het hoogst haalbare: 8e van de 14. Mooie prestaties waren er van Larissa Scholten op de 800 meter(1e plaats) en van Tara van Schie op de 100 meter horden (16,94 met tegenwind). Jammer is dat voor de landelijke stand de 800 meters worden geschrapt wegens het uitvallen van de elektronische tijd bij een wedstrijd.

Geplaatst op
27 april 2008
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren