Clubrecord Tara van Schie bij NK Meerkamp

Het zat er gisteren al een beetje aan te komen: Tara van Schie heeft een nieuw clubrecord punten behaald op de zevenkamp bij het NK Meerkamp in Sittard. Daarmee verdwijnt het 18 jaar oude clubrecord van Brenda Stoete uit de boeken. En niet alleen bij de junioren A, maar ook bij de senioren. Na de vier onderdelen van gisteren volgde vanmiddag als eerste het verspringen. Dat werd een prachtige sprong van 5,36 meter bij de derde en laatste poging (+ 2,2 m/s; goed voor 660 punten). Bij het volgende onderdeel, speerwerpen, kwam het projectiel na 26,99 meter in de grond terecht (420 punten). Met het totaal op zes onderdelen van 3660 punten was uit te rekenen dat Tara 2.57,73 minuut moest lopen op de afsluitende 800 meter. En dat gebeurde ook. Zelfs ruim daarbinnen; ze kwam namelijk na 2.46,43 minuut over de finish (501 punten). Daarmee kwam het totaal op 4161 punten. Dat was een verbetering met 114 punten van het oude record. Proficiat !! En passant werd Tara 8e in de rangschikking op het NK.

Geplaatst op
12 mei 2008
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren