IJskoude cross in Bussums bos

Tien Haarlemse pupillen en junioren trotseerden zaterdag 10 januari de kou met hun deelname aan de KNAU-cross in Bussum. Niet alleen lag de temperatuur de hele dag onder het vriespunt, de wind maakte het extra koud. Zoals gebruikelijk begon het programma met de oudste junioren en eindigden de jongste pupillen.
Karel Brasser debuteerde namens AV Haarlem en liep in een veld van 24 B-junioren naar een mooie 11e plaats; Jeroen Büller werd 17e in dezelfde categorie. Luuk Verzijden werd bij de junioren D2 10e; hij liep zijn 2 km net binnen de 8 minuten.
Het paradepaardje van de dag was Esther Kiel: ze liep naar een ‘vorst’elijke 3e plaats bij de D2-junioren in een tijd van 6.01 min. (1500 meter). Enkele weken terug was ze in Monnickendam nog 6e geworden, maar nu bleef ze verschillende van haar directe concurrenten voor. Klasse.
Vervolgens was het de beurt aan Jason Komen (A2-pupil) om door het winterwonderland te snellen. En snel ging het: was hij bij de eerste cross – niet geheel fit – 38e geworden, nu eindigde hij in een megagroep van 56 atleten ijskoud als 12e. Zusje Iris werd bij de A1-meisjes 44e. Bij de A1-jongens werd Thymo Kapenga 22e op 50 deelnemers. Bij de B-pupillen verraste Coen Büller met een prettige 6e plaats in een groep van 30 jongens en Sam Gamos werd er 19e. Bij de meisjes B-pupillen liep Anne Kuperus naar een degelijke middenklassering: 19e van de 34.
Voor foto’s klik HIER.

Geplaatst op
12 januari 2009
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren