Atletiektoernooi Purmerend op 5 april 2009 – pupillen B

We gingen voor het eerste toernooi naar NEA Volharding Purmerend. Bij de meisjes pup.B deden Gaula Dekker en Anne Kuperus mee. Bij de jongens pup.B deed Sam Gamos mee. Van AV Haarlem deden in totaal 14 atleten mee, inclusief de trainers/atleten Rob de Wit en Niels Ran. Het was erg mooi weer.

Bij het hardlopen ging Gaula erg hard. Zij liep 7.14 over de 40 m. Anne ging een stukje langzamer en deed er 7.64 over. Sam ging erg goed in zijn serie en werd daar 1e.
Bij het hoogspringen werd gestart in een grote groep van zo’n 16 meisjes, de pup.B als pup.A samen. Op alle hoogtes vanaf 75 cm vielen er meisjes af. Gaula deed het tot 90 cm erg goed. Met haar sprong voorover ging ze een paar keer zonder problemen door. Anne sprong op 75 cm en 85 cm de eerste pogingen af. Bij 75 cm was 1 extra beurt voldoende om weer verder te gaan, bij 85 cm waren 2 extra pogingen nodig om verder te komen. Met Anne ging het goed tot 1.00 meter. Dat haalde ze in 1 keer, waarna ze op 1.05 3x afsprong. De winnares van dit onderdeel was een pup.A met 1.15 m. Met een mooie techniek achterover. Sam was na 75 cm klaar met hoogspringen. Duidelijk niet zijn ding.

Bij het kogelstoten gingen de 1e worpen van Gaula en Anne het verst, namelijk 3.37 m. voor Gaula en 4.32 m. voor Anne. De winnares van dit onderdeel gooide 4.34 m.
Om de sportdag af te sluiten werd nog de 1000 m. gelopen. Voor beide meiden betekende dat een plaats in de achterhoede. Sam daarentegen liep een goede 1000 m. en eindigde als 4e na een spannende strijd met de nr. 3.

Het resultaat: Sam eindigde bij pup.B jongens op de 7e plaats. Het wachten was op de uitslag van de meiden pup.B. Als allerlaatste groep werden de prijzen verdeeld. We hadden geen prijzen verwacht tijdens de dag. Maar naarmate steeds meer meisjes genoemd werden voor de lagere standen op de lijst groeide het vertrouwen in een goede afloop. En die was er. Gaula pakte een keurige 5e plaats met 1010 punten. Het wachten was op de top-3. Daarin bleek Anne op de 2e plaats gekomen te zijn met 1057 punten. De 1e plaats was voor Shanna Mol van Lycurgus met 1106 punten.

Wat alle anderen hebben gedaan weten wij niet precies. Het was een erg leuke dag en we hebben genoten. Niels en Rob, nog bedankt voor de coaching. En wat hebben jullie zelf nog mooie prestaties neergezet op de onderdelen hoogspringen (Niels winnaar) en de 5 km (Rob op de 2e plaats).

Jan Kuperus

Geplaatst op
11 april 2009
Auteur
Webmaster
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren