Portret van Ruud Wielart op Kennemer sportcentrer

Op donderdag 17 september om 17.15 uur wordt het portret van onze senioren- en A-juniorentrainer Ruud Wielart toegevoegd aan de hall of fame portrettengalerij aan het Kennemer Sportcenter. Hoewel Ruud er zelf erg nuchter onder is, is dit een meer dan terechte beloning voor zijn sportcarrière als hoogspringer. In de tweede helft van de jaren zeventig behoorde Ruud tot de wereldtop. Twintig jaar zou zijn Nederlands record van 2.28 meter stand houden. Twintig maal werd Ruud Nederlands kampioen. En maar liefst 45 maal wist hij een Nederlands record te verbeteren als junior en senior. Daar kwamen nog twee records bij toen hij in 2002 als master 45+ 1,90 meter en in 2006 in de categorie 50+ 1,85 meter hoog sprong op competitiewedstrijden. Met deze laatste sprong staat hij wereldwijd op de eerste plaats!
Als u de onthulling wilt meemaken: 17.00 uur aanwezig zijn op het parkeerterrein van het sportcentrer. Alles over Ruud’s atletiekloopbaan kunt u HIER lezen.

Geplaatst op
6 september 2009
Auteur
gerard van kesteren
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren