NK indoor studenten: twee zilveren medailles

Jurgen Wielart en Niels Ran wisten zaterdag 26 februari bij het NK indoor voor studenten in Apeldoorn allebei een zilveren medaille te behalen.

Jurgen plaatste zich aan het begin van de middag voor de finale door de eerste serie te winnen. Omdat hij in totaal de derde tijd had gelopen, startte hij in de finale in baan 1. Ondanks het nadeel van de krappe bocht wist hij toch nog een indoor PR te lopen, want met 49,68 werd hij tweede slecht 15 honderdste achter de nummer 1.

Niels begon ‘s morgens al om tien uur met hoogspringen en maakte het nog spannend door 1,95 pas in de derde poging te halen. Hierdoor was hij verzekerd van een podiumplaats. De volgende hoogte werd in een keer gehaald, waardoor Niels met 1,98 m een PR sprong. Ook de andere atleten haalde deze hoogte, maar 2,01 m was voor iedereen te hoog, waardoor het aantal foutsprongen uiteindelijk bepaalde dat Niels de zilveren plak kreeg. Bij het hink-stap-springen dat gelijk hierna van start ging, sprong Niels 12,86 m waarmee hij een zevende plaats behaalde.

De derde alteet die in actie kwam was Kristel van Es. Zij eindigde met een hoogte van 1,50 m als vijfde.

De uitslagen staan hier.

Geplaatst op
26 februari 2011
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren