1e CD Evening game in Beverwijk: Veel PR’s

Tijdens de eerste CD Evening game in Beverwijk kwamen 7 AV Haarlemers in actie: Pim Pauel, Jason Komen, Paul Zuideruin, Shaquille de Rooij, Luuk Verzijden, Iris Komen en Sofie Bruggemann. Er werd goed gepresteerd, maar er was ook een beetje pech.

Pim Pauel kwam samen met Jason Komen uit op de onderdelen 80 m, kogelstoten en discuswerpen. Pim Pauel was, als vanouds, de snelste van de hele groep op de 80 meter en liep deze in een nieuw PR van 10.7 sec.  Dit is 0.4 sec sneller dan zijn oude PR. Ook bij het kogelstoten en het discuswerpen gingen de PR’s eraan, waarbij vooral de prestatie met kogelstoten (9.62 m) zeer goed was. Het PR voor het onderdeel discuswerpen werd verbeterd naar 19.42 meter, maar hier zit (gezien de 2 ongeldige pogingen) nog wel voldoende rek in.
In het PR geweld van Pim kon Jason natuurlijk niet achterblijven, en dat deed hij ook niet.  Ook bij Jason werden alle 3 de PR’s aangescherpt. De 80 meter liep hij voor het eerst onder de 12 seconden: 11.9 sec. En ook in de werponderdelen zat een flinke verbetering: kogelstoten 7.53 m en discuswerpen 18.23 m.

Bij de jongens C deden 3 AV Haarlemers mee; Shaquille, Paul en Luuk. De onderdelen die voor hun op het programma stonden waren de 150 meter, 100 meter horden en het speerwerpen.
De 100 meter horden was voor Shaquille en Paul en nieuw onderdeel, omdat ze vorig jaar bij de D-junioren nog een 80 meter horden moesten lopen. Shauille liep naar een mooie 17.3 sec. Paul was ook op weg naar een zeer goede tijd, maar hij had de pech dat hij 3 keer (!!) over een horden viel. Toch liep hij de race uit (waarvoor een pluim!), werd geen laatste en liep toch nog 24.2 sec. De volgende wedstrijd kan hier zeker 5 seconden vanaf!! Voor Luuk was de 100 meter horden geen nieuw onderdeel. Ook hij liep zijn PR aan flarden en scherpte het aan naar 18.6 seconden. Vooral het feit dat het in een onregelmatige loop was (3-pas, 5-pas, 4-pas, 5-pas, 3-pas….) geeft genoeg ruimte om deze zomer dit PR nog verder aan te scherpen.
Het tweede onderdeel voor deze groep was het speerwerpen. Dit leverde 2 PR’s op: Luuk gooide voor het eerst over de 30 meter (31.04 m) en Paul kwam daarvoor net 17 cm tekort, maar de 29.83 meter was wel een ruim PR. Shaquille bleef met 20.53 meter 5cm onder zijn PR.
Het laatste onderdeel was de 150 meter. Voor Luuk en Paul bekend, voor Shaquille een nieuw onderdeel. Ook hierin werd goed gepresteerd, wat resulteerde in 2 PR’s. Luuk liep de 150 m in 20.3 (ruim 1 sec sneller dan zijn oude PR), Shaquille in 20.8 sec en Paul in 22.0 sec (ruim 1.5 sec sneller dan zijn oude PR)

Bij de meisjes deden Sofie Bruggemann en Iris Komen mee. Hun onderdelen voor deze avond waren het verspringen, kogelstoten en de 1000 meter. Zowel bij Iris en Sofie werd de kogel naar een nieuw PR gestoten. Iris stootte 7.01 meter, Sofie 4 cm verder (7.05 meter). Iris sprong 2.75 meter ver, Sofie 3.19 meter. Bij de afsluitende 1000 meter was het verschil tussen beide dames op de streep ook niet groot. Sofie liep net onder de 5 minuten (4.57.2), Iris liep net boven de 5 minuten (5.04.8).

De CD Evening Games is een competie die uit 4 wedstrijden van 3 onderdelen bestaan, die samen een grote (meerkamp)uitslag vormen. Vooral Pim (4de), Shaquille (5de) en Luuk (3de) hebben door hun goede prestaties van deze avond een mooie uitgangpositie voor een goed eindresultaat.

De volgende wedstrijd is op 20 mei in Castricum.

De volledige uitslag van deze eerste wedstrijd is hier te vinden

Geplaatst op
8 april 2011
Auteur
Niels Weller
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren