Pim Pauel 1e bij meerkamp Zaandam

Bij de meerkamp wedstrijd in Zaandam op 28 en 29 mei is D-junior Pim Pauel eerste geworden.

Het eerste nummer van dag 1 was de 80 m en hier begon hij gelijk goed, want hij wond dit onderdeel met een nieuw PR van 10,87 m. Ook op het volgende onderdeel, het verspringen verbeterde hij zijn PR. Hij kwam hier tot 4,56 m. Bij het speerwerpen haalde hij net niet de 30 m, maar met 29,98 m stond hij na een dag eerste in het klassement.

De volgende dag begon met hordenlopen en op dit onderdeel liep hij een mooie tijd van 14,43 s. Helaas ging het volgende onderdeel minder goed, want hoewel Pim een week hiervoor zijn PR bij het hoogspringen had verbeterd tot 1,40 m, kwam hij vandaag maar tot 1,30 m. Hierdoor zakte hij in de tussenstand naar de tweede plaats. Het kogelstoten ging gelukkig wat beter, want hier was zijn resultaat 9,22 m. Hierdoor steeg hij in het tussenklassement weer naar de hoogste positie. Voor de afsluitende 1000 m had hij een voorsprong van zeven seconden op nummer twee uit het klassement, maar deze jongen had met 3,16 een veel beter PR. Pim liep echter een zeer goed race en finishte in een PR van 3.23,86 maar 5 seconden achter deze jongen, waardoor hij in de eindstand 1e is geworden.

Met een puntentotaal van 3580 punten komt Pim steeds dichter bij het clubrecord van Patrick Been (3754 pnt).

Pim, gefeliciteerd met je PR’s.

Geplaatst op
27 mei 2011
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren