Jurgen Wielart naar EK landenteams, maar mist limiet EK junioren nipt

De Atletiekunie heeft Jurgen Wielart uitgenodigd om deel uit te maken van de selectie van het Nederlands team dat op 18 en 19 juni 2011 meedoet aan het EK voor landenteams in het Turkse Izmir. Jurgen maakt deel uit van de 4×400 meter estafetteploeg. Zie hier voor de complete selectie van Nederland.

Helaas miste Jurgen zaterdag 11 juni de limiet voor het EK junioren in Tallinn (Estland; 21-24 juli) op een haar. Zijn tijd op de 400 meter tijdens de Gouden Spike meeting in het kletsnatte Leiden was een geweldige 47,85 sec., slechts 0,10 sec. boven de gestelde limiet. Het was wel weer een dik PR.

Volgens de regels heeft Jurgen nog tot 10 juli om in een (inter)nationale wedstrijd aan de eis te voldoen. Dus wie weet. Maar eerst Izmir. Namens heel AV Haarlem wensen we Jurgen veel succes op deze mooie en leerzame trip!!

Geplaatst op
9 juni 2011
Auteur
Niels Weller
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren