Nederlands Record op 4x400m, 7e in EJK-finale

Zaterdag

Op de derde dag van de EK junioren in Tallinn heeft de Nederlands 4x400m-ploeg met daarin Haarlem atleet Jurgen Wielart uitstekend gepresteerd. Niet alleen hebben ze zich geplaatst voor de finale door de vijfde tijd te lopen, maar met een tijd van 3.11,22 hebben ze ook het Nederlands record met bijna een seconde verbeterd.

Lees hier het verslag van de atletiekunie en luister vooral ook naar het radio verslag. De series 4×400 m kan via deze link worden teruggekeken. Selecteer onderaan bij de video’s “Morning Session – Day 3” en spoel door naar 2 uur en 59 minuten.

Zondag

In de finale op zondag 24 juli liep de estafetteploeg opnieuw een tijd onder het oude Nederlands Record, maar doordat de snelste loper Bram Peters niet kon starten door een blessure, liepen de jongens met 3.12,09 iets langzamer en eindigde ze in de finale als 7e.

Hieronder een interview na afloop van de race. Op de website van de atletiekunie staat een uitgebreider verslag en is nog is een interview te beluisteren. De uitslagen kun je vinden op deze site.

Geplaatst op
21 juli 2011
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren