BCD-meerkamp Krommenie

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus was de meerkamp bij AV Lycurgus in Krommenie. De omstandigheden bij deze meerkamp waren vergelijkbaar met de meerkamp in Haarlem: het regende hard en vaak, hoewel op zondag ook de zon te zien was. Van AV Haarlem hadden zich drie atleten ingeschreven: Max Landheer, Pim Pauel en Shaquille de Rooij. Helaas moesten Max en Pim zich afmelden en was C-junior Shaquille de enige Haarlem-atleet.

Op de 100 m liep hij met 13,37 s (+0,2 m/s) een redelijke tijd. Het verspringen verliep echter teleurstellend, want hoewel Shaquille een PR heeft van 4,84, kwam hij in zijn eerste poging maar tot 3,89 m. In de tweede (3,99 m) en derde poging (4,01 m) kwam hij helaas niet veel verder. Het kogelstoten ging gelukkig een stuk beter, want zijn eerste poging van 8,49 m was gelijk een PR en in de tweede poging stootte hij de kogel naar 8,62 m. Deze goede vorm zette hij door bij het hoogspringen waar hij zijn PR verbeterde tot 1,41 m.

De tweede dag begon met de 100 m horden en hier had Shaquille last van wat opstart problemen, want zijn tijd van 18,12 s (+2,0 m/s) was bijna twee seconden langzamer dan zijn PR. Bij het discuswerpen presteerde Shaquille weer op zijn gebruikelijke niveau: met 27,32 m werd hij derde op dit onderdeel. Na een pauze en een ‘Magnum White’ volgde het speerwerpen en verbeterde hij zijn PR tot 23,93 m. Voorafgaand aan de afsluitende 1000 m had Shaquille weer de gebruikelijke vraag: “Mag ik alsjeblieft de 1000 m overslaan?”. Met enige aanmoediging begon hij de 1000 m toch en misschien nog wel belangrijker: Shaquille liep een stuk beter dan de vorige keren. Hij verbeterde zijn PR met 16 seconden tot 3.32,56.

In totaal scoorde Shaquille 3808 punten, wat net geen nieuw PR is. Maar als hij in de volgende wedstrijd bij het verspringen en horden beter presteert dan kunnen daar zomaar 300 punten bij komen.

Geplaatst op
27 augustus 2011
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren