2e bij NSK Teams

Op zaterdag 3 september was het Nederlands Studenten Kampioenschap voor teams. Bij dit kampioenschap komen atleten uit voor een team dat bestaat uit studenten die studeren in een bepaalde studenten stad. Jurgen Wielart en Niels Ran deden mee met het Amsterdamse team.

De Haarlem-atleet Jurgen kwam in actie op de 200 m en dit deed hij niet onverdienstelijk. In de laatste serie eindigde hij als eerste in 21,69 (-0,4 m/s). Dit was Jurgen’s eerste reglementaire tijd onder de 22 seconden. Niels kwam in actie bij het hoogspringen en sprong foutloos tot een hoogte van 1,95 m. De twee meter wilde helaas net niet lukken, waardoor hij gedeeld tweede werd op dit onderdeel.

Hierna kon Niels zich voorbereiden op de 4 x100 m estafette, die hij samen met drie andere atleten liep. De heren liepen allemaal hard, alleen hadden de wissels wat beter gekund. In de tweede serie eindigde het Amsterdamse team als derde. Na deze estafette volgde er nog een: de 4 x 400 m. Zowel Niels, die tweede loper was, als Jurgen, die laatse loper was deden hier aan mee. Niels en de andere twee heren liepen behoorlijk goed en na drie ronden lag Amsterdam op de tweede plaats. In de laatste ronde haalde Jurgen echter de winnaar van de 400 m in en hij bleeft hem voor tot de finish. Hiermee won Amsterdam de 4 x 400 m.

In totaal eindigde het team op de tweede plaats.