1e cross in Uithoorn

(Foto: Gerrit Tichelaar. B-pupil Romke van Dam op weg naar de finish)

Aan het weer te zien leek het zaterdag 5 november wel lente. De combinatie van een zonnetje, weinig wind en een goed parcours maakte de wedstrijd in Uithoorn in principe de ideale start van het cross-seizoen. Alleen de aanleg van de nieuwe N201 gooide wat roet in het eten, want sommige atleten kwamen daardoor (te) laat aan.

Daan Oppenhuis was in ieder geval ruim op tijd en had tijd genoeg om zich warm te lopen. Na twee ronden van ongeveer 1500 meter eindigde hij als vierde van de zes de A-junioren. Jason Komen startte in de grootste groep van de dag, want bij de C-junioren waren maarliefst 50 deelnemers. Jason startte vrij aardig, maar zakte waarschijnlijk door zijn verkoudheid terug naar de 30e plaats. Zijn zus Iris liep op de 1500 m net onder de acht minuten, maar kan de volgende keer, denk ik, veel sneller lopen.

Voor de pupillen was het, voor zover ik weet, voor iedereen de eerste crosswedstrijd. Romke Van Dam, Max te Slaa en Jesse van Broekhoven kwamen alle drie vlak voor het startschot aan. Voor Max (JPB) betekende dit dat hij bij de jongens A 1e jaars meeliep. In deze groep werd hij 43e. Jesse Broekhoven (JPA1) was met 5.09,3 meer dan een halve minuut sneller op de 1000 m en eindigde als 35e. De andere B-pupil, Romke van Dam, liep een zeer goede race en eindigde met een tijd van 4.39,6 als tiende bij de jongens pupillen B.

De meisjes Louise Vermeulen en Jip Pauel deden ook goed hun best en finishte als 18e en 28e op het heuvelachtige parcours.

De volgende crosswedstrijd is op zaterdag 7 januari in Bussum en als ik het zo inschat, zijn daar in ieder geval acht Haarlem atleten. Wie doet er nog meer mee?

De uitslagen zijn hier terug te vinden.

Geplaatst op
5 november 2011
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren