1e ronde van de seniorencompetitie (update 4 mei)

Zondag 22 april was de eerste ronde van de senioren competitie. De mannen hadden hun wedstrijd op de thuisbasis in Haarlem en de vrouwen kwamen in actie bij Phanos in Amsterdam.

Mannen

De mannenploeg is vandaag in Haarlem met 8774 punten als tweede geëindigd in de eerste competitiewedstrijd van poule 4. Slechts drie punten achter de nummer één Prins Hendrik (8777 punten).

In Haarlem had naast de atleten ook de wind een grote invloed op de prestaties. Met windvlagen tot windkracht 7 vielen de tijden op de loopafstanden wat tegen en werd het polsstokspringen afgelast. Desondanks presteerden de Haarlem-atleten goed want op vier onderdelen werd er gewonnen:

  1. Tom Wiggers liep soeverein naar de winst op de 5000 meter met een tijd van 14,45.
  2. A-junior Jeroen Büller liep op de 800 m als enige een tijd onder de 2 minuten.
  3. Op de 400 m ging de winst naar Jurgen Wielart met een tijd onder de 49 seconden.
  4. Bij het hoogspringen was er een gedeelde eerste plaats voor Niels Ran met een hoogte van 2,00 meter.

Door deze goed prestaties staan de mannen in de landelijke stand op een vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslagen van de mannen (poule 4 van de tweede divisie).

Vrouwen

In het Olympisch Stadion in Amsterdam was de wind door de beschutting van de tribunes een heel stuk minder. Hier had de vrouwenploeg haar wedstrijd in de 3e divisie. Larissa Scholten liep dankzij een krachtige eindsprint met 2.18,37 naar de winst op de 800 m. Ook Evelien Verbruggen presteerde goed met 13,33 seconden op de 100 meter en met een goede prestatie op de 100 m horden: 16,47 seconden. De tot springer omgetoverde Jirina van Kesteren sprong 4,55 meter bij het verspringen en 1,30 meter bij het hoogspringen. Voor de debutant Suzanne Tierie (B-junior) stond er een 400 meter op het programma, een zware tocht door een tijdens de race opspelende blessure die zij niettemin op karakter in 1.10,95 seconden wist te volbrengen. De blessure haalde haar helaas uit de strijd voor de rest van de dag.

Laura Adelaar wierp de discus naar 19,81 m. en kogelde naar 7,12 m. Marijke Zwaag deed twee sprintnummers: 14,52 op de 100 meter en 31 sec. op de 200. Aan het eind van de middag moest Larissa nogmaals in actie komen, nu voor de 3.000 meter. Met de 800 nog in de benen wist ze toch heel keurig vierde te worden in een tijd van 11.29,86.

De Zweedse estafette draaide op de dag zelf door een combinatie van een overijverig jurylid en onervarenheid van de ploeg op een teleurstelling. Jirina (400), Evelien (300), Laura (200) en Marijke (100) liepen werkelijk een fantastische estafette, maar omdat een van hen met een been buiten het wisselvak stond te wachten op het stokje – de wissel zelf was wel binnen de haken (en daarmee ‘in de haak’) – werd het team reglementair gediskwalificeerd. Maar tot onze verrassing is deze diskwalificatie toch weer ongedaan gemaakt; in de uitslagen op de site van de Atletiekunie staat de ploeg van AV Haarlem gewoon vermeld, en wel met een tijd van 2.42,17. Goed voor 750 punten.

In de einduitslag is de vrouwenploeg met 5947 punten 10e geworden van de 15 deelnemende ploegen. We kijken terug op een hele leuke dag en verheugen ons al op de tweede ronde op 20 mei in Zaandam.

Klik hier voor die van de vrouwen; open link bij poule 11 uit de derde divisie.

Zie ook de foto’s op facebook AV Haarlem

Geplaatst op
22 april 2012
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren