Gouden en zilveren NK medailles op hemelvaart

Donderdag 17 mei was een drukke dag wat betreft wedstrijden. In Heiloo was een flinke delegatie Haarlem atleten aanwezig bij de Hemelvaartwedstrijd van AV Trias. Maar tegelijkertijd vonden er ook twee NK’s plaats.

NSK

In Hengelo is op 17 en 18 mei het Nederlands Kampioenschap voor Studenten (NSK). Larissa Scholten kwam vandaag in actie op de 1500 meter, die zij vorig jaar won in een tijd van 4.49,26. De tijd van 4.54,33 was iets langzamer dan vorig jaar, maar desondanks genoeg voor de overwinning. De nummer twee, Marieke Potijk, was slechts 55 honderdste langzamer, wat een spannende eindsprint betekende waarin Larissa voor de tweede keer Nederlands Studenten Kampioen werd op de 1500 meter.

NK 10000 meter

Later op dezelfde dag kwam Tom Wiggers in actie bij het NK 10.000 meter in Emmeloord. Eerder dit jaar werd hij als Studentenkampioen op de korte en lange cross en verbeterde hij het clubrecord op de 10 km op de weg door tweede te worden bij de 35e Groet in Schoorl. Maar ook recente uitslagen, zoals de winst  (8.04,28) op de 3.000 meter bij de Ter Specke Bokaal laten zien dat hij goed in vorm is. De wedstrijd in Emmeloord betekende zijn debuut op de 10.000 meter op de baan en eindigde met een tweede plaats voor Tom. Met een tijd van 29.47,16 zat hij slechts 3,5 seconden af van het clubrecord van de legendarische Stijn Jaspers uit 1984.

Geplaatst op
17 mei 2012
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren