Uitslag 2e senioren competitie wedstrijd

Mannen, 2e divisie

Op 20 mei was de 2e competitiewedstrijd voor mannen senioren in Eindhoven, bij Eindhoven Atletiek. Na een aantal buien op de heenweg kwamen we in een zonnig Eindhoven aan, het beloofde een mooie dag te worden.

Nog geen uur nadat we gearriveerd waren werd Niels Ran in een rolstoel van de baan gereden, bij het inspringen knapte zijn achillespees, Niels bracht de middag door in het ziekenhuis, daar bleek zijn achillespees geheel gescheurd te zijn. Vrijdag 25 mei is Niels Ran geopereerd, herstel zal ongeveer 6 maanden duren. Niels, sterkte!

Zonder Niels Ran was het onderdeel verspringen onbezet en er miste de 4x100m een estafetteloper. Rob de Wit bleek bereid het verspringen op zich te nemen en Simon Nijland offerde zich op om het estafettestokje op de 4×100 een loper verder te helpen.

Opvallende prestaties waren van Jurgen Wielart die zowel op de 200 meter (21.64 sec) als op de 400 meter (47.43) sec een PR liep! Helaas volgde na een valse start op de 100 meter diskwalificatie waardoor AV Haarlem beduidend minder punten behaalde dan bij de eerste wedstrijd (6453 punten).

De volledige uitslag is hier te vinden.

Vrouwen, 3e divisie

Tegelijkertijd waren onze dames senioren actief in Zaandam, bij een 3e divisiewedstrijd voor de competitie. De ploeg bestond overigens maar uit 2 echte senioren (Larissa en Jirina). De andere vijf dames waren de A-junioren Aniek, Evelien en Lisa en de B-junioren Britt en Suzanne. Alleen op de 3 km was er geen bezetting. De ploeg deed het prima en werd in beduidend slechter weer dan in Eindhoven 6e van 12 ploegen. Landelijk staan onze dames nu na twee wedstrijden 21 van 71 ploegen. Larissa Scholten zorgde voor de enige winst, en wel op de 800 meter. Zij bleef als enige onder de 2.20 min (1.18,99). Verder waren er 3 PR’s. Suzanne Tierie liep in haar 400 meter 2,5 seconde sneller dan haar eerste 400-meterrace een maand eerder in Amsterdam (1.08,56) Britt Bourguignon verbeterde zichzelf op hoog (nu 1,40 m.). En Aniek Klein Goldewijn wierp de discus een meter verder dan ooit: 21,63 m. De 4×400 ging gesmeerd: Britt, Aniek, Jirina en Evelien brachten het stokje in 54,51 sec over de streep. Het  totale aantal punten bedroeg 6424. Dat zijn er 477 meer dan in de eerste wedstrijd.

De volledige uitslag is hier te vinden (poule 11 van 3e divisie senioren, 20 mei)

Geplaatst op
25 mei 2012
Auteur
Simon Nijland
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren