Super prestaties Tom Wiggers bij Dam tot Damloop en NK 10 km

Tom Wiggers leidt op het 6km punt. Foto: Coen Schilderman

NK 10 km

Afgelopen zondag stond Tom Wiggers aan de start bij het NK 10 km dat werd gehouden tijdens de Utrechtse Singelloop. In het internationale veld kwam Tom na vijf Kenianen en een Oekraïner als 9e over de streep en daarmee is het de tweede succesvolle wedstrijd op rij Tom’s tijd van 29.40 was 14 seconden langzamer dan de winnaar van het NK en 1.18 minuten sneller dan de eerst drie Kenianen die alle drie in 28.22 finishten.

Dam tot Damloop

Een week eerder was Tom de eerste Haarlemmer die de 50 minuten barrière heeft doorbroken op de 10 Engelse Mijl. Hij ging ook gelijk maar door de 49 en zelfs de 48 minuten-grens! Dat wil zeggen dat hij de hele weg boven de 20 km per uur heeft gelopen. Voor de meeste mensen is het lopen van een kilometer binnen de 3 minuten al een hele opgave. Tom werd bij de Dam tot Damloop 16e in 47.59 over de 16.097 meter.

Op 2 oktober 2011 was Tom in het bezit gekomen van de snelste Haarlem-tijd op de 10 mijl. Hij deed dat met 50.15 in Bergen. Hij ging daar tussen Amsterdam en Zaandam maar liefst 2.16 minuten onderdoor.

Tekst: Evert van Ravensberg en Niels Ran

Geplaatst op
1 oktober 2012
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren