Clubrecord Pim Pauel en PR’s Jason Komen en Daan Oppenhuis

Indoor Zoetermeer

Vandaag heeft C-junior Pim Pauel het 31 jaar oude clubrecord op het verspringen verbroken. Het clubrecord voor C-junioren stond sinds 1982 op naam van Aernout Leezenberg met een afstand van 5,25 meter, maar Pim sprong daar vandaag in Zoetermeer vier centimeter overheen. Helaas was de 5,29 meter ook gelijk zijn laatste sprong, omdat hij zich blesseerde. Voor het outdoor record zal Pim in ieder geval nog wat moeten trainen, want dit staat met 6,34 meter op naam van Eldridge Isselt.

Door de blessure kon Pim de sprintkamp (40 m – 50 m – 60 m) kon helaas niet afmaken. Op de 40 m liep hij 5,76 s en op de 50 m liep hij 7,02 s, allebei een PR.

Naast Pim kwam ook Jason Komen in actie. Hij noteerde zelfs vijf PR’s. Bij het verspringen sprong hij 4,59 m, bij het kogelstoten stootte hij met 8,61 meter weer 30 centimeter erbij. Op de 40, 50 en 60 meter liep hij respectievelijk: 6,18 s, 7,58 s en 8,99 s.

Nederlands Studenten Kampioenschap

Voor het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) waren drie AV Haarlemmers ingeschreven, helaas moesten Kristel van Es en Jurgen Wielart zich door een blessure en ziekte afmelden. De eer van AV Haarlem werd echter hooggehouden door Daan Oppenhuis (zie links op de foto). Hij wist de 1e serie van de 3000 meter te winnen in een nieuw PR dat ruim tien seconden onder zijn oude PR van 9.51,70 licht. Zijn tijd van 9.39,82 was goed voor een 15e plaats.

Geplaatst op
2 maart 2013
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren