Clubrecord Anne Kuperus tijdens CD competitie

De tweede wedstrijd van de CD-competitie vond zaterdag 25 mei plaats in Amsterdam. Onze vier Haarlem ploegen gingen daar de strijd aan met de verenigingen uit de regio. De meest opvallende Haarlem prestatie was van Max Landheer. Hij kwam al vroeg op kop en won de 800 meter bij de jongens C in een nieuw PR van 2.14,57. Ook eindigde hij als vierde bij het hordenlopen in met een goed PR van 14.50 s.

Daarnaast presteerde ook Anne Kuperus prima. Bij het discuswerpen verbeterde ze hij haar PR van 21,18 meter met bijna 1,5 meter tot 22,66 meter, wat een flinke verbetering is van het clubrecord. Dat stond namelijk sinds 1992 op naam van Baltine de Wit die toen 22,06 meter wierp. Deze prestatie bezorgde Anne de tweede plek bij het discuswerpen.
Ook bij het speerwerpen behaalde ze deze plaats, al zat ze met 23,79 meter wel ruim onder haar PR. Wie weet verbreekt ze ook hier binnenkort het clubrecord, want de 27,66 meter die al 21 jaar op het scorebord staat, is binnen haar bereik.
Bij het kogelstoten zat ze met 9,09 meter ruim onder haar PR, maar het was wel voldoende voor een 3e plaats.

Op de 1000 meter bij de jongens D liep Mike van Dijk de derde tijd. Met 3.21,46 haalde hij weer 3 seconden van zijn PR af. Ook bij het speerwerpen verbeterde hij zijn PR. Zijn worp van 25,83 meter was goed voor een vierde plek.

Een andere jongen die opviel was Pim Pauel. Hij noteerde de 3e tijd op de 100 meter: 12.42 s. En dat is net iets sneller dan ik als trainer de dag ervoor liep (12,50 s). Bij het hoogspringen kwam hij door een lichte blessure aan de knieën niet verder dan 1,45 meter.

Kijk voor alle uitslagen op: http://www.atletiekunie.nl/oud/uitslag.php?id=1654

Geplaatst op
25 mei 2013
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren