seniorencompetitie Naaldwijk

Op zondag 2 juni was er al vroeg op de ochtend bedrijvigheid in het krachthonk. De heren- en de damesploeg van AV Haarlem hadden de tweede competitiewedstrijd. Nadat er met zijn allen een bakje koffie was gedronken, ging de mannenploeg weg. Daan was bijna vergeten om mee te gaan, gelukkig zei Tim op het laatste moment dat de hele ploeg al bijna weg was.

In Naaldwijk aangekomen was Gydo de eerste AV Haarlem atleet die in actie mocht komen. Met een sprong van 1,70 evenaarde Gydo zijn hoogte bij de eerste competitiewedstrijd. Gydo had een drukke middag, want hij moest ook nog de 400m horden en de estafette lopen. Op de 400m horden liep hij een prima tijd van 61,83.

Peter mocht op de werponderdelen de eer hoog houden. Met een gestoten afstand van 10,91 was hij niet erg tevreden. Gelukkig kon hij dit compenseren met een verre worp bij het discuswerpen. Peter wierp 36,13.

Op de sprintonderdelen liepen Jurgen en Wouter. Op de 100 meter startten Jurgen en Wouter in de laatste serie naast elkaar in baan 5 en 6. Jurgen liep de tweede tijd 11,17. Wouter liep 11,81. Op de 200 meter liep Jurgen naar een overwinning in een tijd van 21,84. Wouter moest helaas een krappe bocht lopen in baan 2. Door de krappe bocht kreeg Wouter kramp, waardoor hij geen toptijd noteerde: 24,54.

Op de 400 meter moest Simon vanuit baan zes startten. Hij liep zonder goede concurrentie een dik PR van 50,93. Na lang blessureleed kunnen we na deze topprestatie concluderen dat Simon weer helemaal op de weg terug is. Ook Mark liep op de 400 meter een PR: 1.00,87.

Op de 1500 meter pakte Tom direct na de start de leiding en gaf die niet meer af. Met redelijk wat wind liep Tom keurig onder de vier minuten 3.57,18. Frank van Es liep naar eigen zeggen na een paar matige baanwedstrijd nu opeens een hele goede. Met 4.25,03 liep hij vier seconden van z’n PR.

Niels Ran deed na lang blessureleed weer mee met een keurige sprong van 5,77. Niels wierp ook met 9,56 een PR op kogel. Dit is een prima prestatie, aangezien Niels dit jaar nog geen één werptraining heeft gedaan.

Het hoogtepunt van de dag was toch wel de steeplechase. Daan had een week van tevoren de vraag gekregen of hij een probleempje kon oplossen in 11 minuten. Daan had als antwoord gegeven dat hij het probleem wel in twaalf minuten kon oplossen. Na een week keihard trainen met Niels Weller, Rob de wit en Niels Ran stond Daan redelijk voorbereid aan de start. Nadat de eerste waterbak zonder handen aan de grond overleefd was, begon daarna een waterfestival. Daan landde namelijk met twee handen(zie foto) op de grond,waardoor hij zeiknat werd. Na een uitputtende race finishte Daan in een redelijke tijd van 11.43,31.

Het laatste onderdeel van de dag was de estafette 4×100 meter. Gydo was goed weg uit de startblokken en had een prima wissel op Jurgen. Jurgen rende toen volle bak naar Simon en gaf daar na een redelijke wissel het stokje door aan Simon. Bij de laatste wissel ging bij de toeschouwers de hartslag flink omhoog. Wouter startte namelijk iets te vroeg waardoor de wissel pas een half metertje voor het einde van het wisselvak voltooit kon worden. Wouter zorgde er daarna voor dat de opgebouwde voorsprong behouden bleef en finishte dus als eerste.

Met overwinningen op de 200 meter, 1500 meter en op de estafette en tweede plekken op de 100 en 400 meter is de ploeg tweede geworden in de poule. Dit is een uitstekend resultaat!

Tot slot wil ik nog wat mensen bedanken: Ruud voor het leiden van ploeg, Jan-Willem voor het jureren en Rene Ruis voor de foto’s en de support.

Wij kijken nu met veel zin uit naar de laatste competitiewedstrijd. Dit is een thuiswedstrijd op onze sfeervolle baan. We hopen natuurlijk op veel support. Dus, als je niets te doen hebt op zondagmiddag 16 juni, kun je natuurlijk de herenploeg van AV Haarlem komen aanmoedigen. Na afloop wordt er ook nog een barbecue georganiseerd door Cyria Verbakel en Niels Weller. Voor deze barbecue kun je je inschrijven voor € 7,50 bij Niels Weller.

Tot zondag 16 juni.

waterbak passage vijf

Geplaatst op
10 juni 2013
Auteur
Daan Oppenhuis
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren