NK-goud voor Jurgen Wielart

Tijdens het afgelopen Nederlands Kampioenschap heeft neo-senior Jürgen Wielart het goud veroverd op de 400 meter. De week daarvoor had hij al zeer goed gepresteerd door op het EK<23 in het Finse Tampere de finale te halen én zijn persoonlijk record te verbeteren van 46.65 naar 46.26.

Op zaterdag stonden de series op het programma. Voordat Jurgen in actie kwam, was het de beurt aan clubgenoot Simon Nijland. Hij startte in de eerste serie in de ongunstige baan 7 en had ook behoorlijk veel concurrentie van Liemarvin Bonavacia. Simon eindigde als 5e met een tijd van 50,21 s, 0,11 s boven zijn PR. Jurgen startte in de derde en laatste serie en wist met overmacht te winnen. Hij finishte in 46,87 s, ruim 1,5 seconden voor de nummer twee, Jelle Venema van Suomi, en daarmee was hij ruim door naar de finale.

Bij de finale op zondag was er eerst een valse start van Liemarvin Bonefacia, de grote favoriet. Jurgen liet zich echter niet van de wijs brengen en won met overmacht. Hij zette de klok stil op 45,83 s, weer 0,43 s van zijn PR af! Tweede werd Terrence Agard met 46,74 s en de derde plek was voor Jelle Venema die in 47,84 s finishte.

Misschien nog wel verbazingwekkender: Jurgen zette de derde tijd allertijden neer en zit nog slecht 0,15 s boven het belegen (1986) Nederlands Record van Arjan Visserman. Daarnaast staat Jurgen nu ook 21e op de Europese jaarranglijst.

Tot slot is het ook nog leuk om te vertellen wie voor Jurgen onze laatste Nederlands kampioen was. Jurgen is bij de junioren natuurlijk al eens kampioen geweest en in een iets verder verleden werd sprinter Erik van der Veen juniorenkampioen. Onze laatste senioren kampioen was Mieke van der Kolk. Zij won in 1993 het verspringen met een afstand van 6,17 meter. Bij de mannen moeten we iets verder terug in de tijd en komen we uit in 1988 toen Jurgens vader Ruud het hoogspringen won met 2,14 meter.

Hieronder staat het interview dat Losse Veter na afloop van de race had met Jurgen.

http://vimeo.com/70736598

Geplaatst op
1 augustus 2013
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren