Topprestaties Tom Wiggers

Dam tot Damloop

Op 22 september was de Dam tot Damloop. TDR-atleet en clubgenoot Tom Wiggers liep hier een goede race. Hij finishte als veertiende en eindigde als beste Nederlander in een tijd van 48.06, slechts 7 seconden boven zijn eigen clubrecord.

Hieronder een stukje van Atletiek Week:

Tom liep lange tijd samen met Jesper van der Wielen en Ronald Schröer. ‘In de loop van de wedstrijd stelde ik mijn verwachtingen bij, omdat ik voelde dat ik hier van beide anderen kon winnen. Na 13, 14 kilometer ben ik vol gegaan. Tot die tijd liep ik toch wat ingehouden, net als Jesper denk ik, omdat het NK van volgende week net iets belangrijker is dan een scherpe tijd hier.’

Singelloop Utrecht

Dat Tom nog steeds in vorm was, bewees hij een week later bij de Singelloop in Utrecht.

Eric Roeske van de Atletiekunie omschreef de wedstrijd als volgt:

Zonnig was het ook in Utrecht tijdens de ‘Singelloop tegen reuma’, tevens NK 10km op de weg. De wind blies deze 63e editie (!) echter verraderlijk waardoor records dit keer uitbleven. Khalid Choukoud van Haag Atletiek was de beste Nederlander. Hij bleef dichtbij de eerste drie mannen, waarvan Timothy Kiptoo uit Kenia in 28.25 de snelste was. Choukoud liet 28.44 achter zijn naam noteren. Tweede op het NK werd Jesper van der Wielen van Cifla Nijmegen/Team Zevenheuvelen (29.37), vlak voor Tom Wiggers van AV Haarlem (29.39).

Geplaatst op
29 september 2013
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren