Regenachtige, maar ook zonnige cross in Santpoort

Zaterdag 11 januari stond de tweede wedstrijd van de cross competitie op het programma. AV Suomi had voor een slingerend parcours door de weilanden gezorgd met een finish op de atletiekbaan. AV Haarlem was aanwezig met 14 deelnemers.

De cross begon zoals ik mij een cross ook voorstel. De AB-junioren liepen hun 4000 meter in de stromende regen. Jason Komen (JB) kwam dan ook alles behalve warm over de streep. Verkleumd was hij. Met 17.48 noteerde hij de 21e tijd.

Mike van Dijk (JC) die een uur later startte, kon gelukkig weer een droge race lopen. Deze 1e jaars C-junior werd 10e van de 44 deelnemers (en 3e van de C-1e jaars).

De meest opvallende prestatie de overwinning van Bas van Walstijn (JD2) op de 2000 meter. De eerste paar honderd meter liep hij slechts in de voorste groep. Bij de finish kwam hij echter als eerste over de streep met een voorsprong van 12 seconden. Na twee overwinningen is Bas de enige die al 100% zeker is van een finale plaats. Hij mag zich opmaken voor de finale wedstrijd op 8 maart in Warmenhuizen.

Andere opvallende prestaties waren er van:
–          Hamza Hammoudi (JD1). Hij werd 7 van de 41 deelnemers op de 2000 meer.
–          Sam Collingham (JPC). Onze jongste deelnemer eindigde liep een tijd van 4.59 op de 1000 meter. Dit was goed voor een 10e plaats.

Verder was het ook opmerkelijk dat de jongens A1 met z’n vieren waren. Het zou leuk zijn als dit bij de volgende wedstrijd in meerdere categorieën zo is. Kortom, wie gaat er op 1 februari mee naar AAC in Amsterdam?

Uitslagen

Informatie cross AAC

Tijdschema cross AAC

Geplaatst op
11 januari 2014
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren