Warme editie Zorgspecialistenloop

De zondagochtend begon voor vele honderden atleten met het smeren van veel zonnebrandcrème. De weersvoorspellin gaf veel zon op voor de eerste wedstrijd in het loopcircuit van Sport Support. Vanuit de senioren damesploeg van AV Haarlem zijn Larissa Scholten en ik van de partij om een mooie 5 kilometer te gaan lopen.

Het zonnetje brandt al flink bij de start om 12:00 uur wanneer alle lopers zich melden voor het startschot vanaf de middenstip van het voetbalstadion van Telstar in Velsen. Op aanraden van Larissa start ik niet te hard, maar heb toch al snel een lekker tempo te pakken. Met mijn koptelefoon op, loop ik op de maat van de muziek en gaan de eerste kilometers prima. Halverwege wordt het zwaarder, als we op een onverharder deel van het parcours lopen en mijn hoofd roder en roder wordt van de warmte.

Gelukkig kan ik redelijk vlak 5,5 minuut per kilometer blijven lopen en pers ik er bij aankomst in het stadion nog een goede eindsprint uit en finish in 27:15 minuten. Larissa is dan al binnen (zij liep 22:00 minuten) en zwaait mij vanaf de tribune al tegemoet alwaar we in de schaduw proberen af te koelen van deze ‘hot run’. Na het uitlopen maken we nog een selfie voor het stadion en lees je het uitgebreide loopverslag van mij in de komende editie van het clubblad.

Geplaatst op
18 mei 2014
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren