13 juni. Gaat Tom Wiggers naar het EK?

Zaterdag 14 juni om 20.40 uur is het ‘uur’ van de waarheid voor Tom Wiggers. Tijdens de Gouden Spike wedstrijd in Lisse gaat hij een poging doen om zich de kwalificeren voor de 10.000 meter bij het EK in Zürich. De limiet staat met 28.36,50 echter behoorlijk scherp, ook voor Tom. Deze tijd zou een ruime verbetering zijn van het clubrecord (op de baan) dat met 29.43,43 op naam staat van Stijn Jaspers. Op de weg is Tom al in het bezit van dit record. Twee jaar terug liep hij in Schoorl een tijd van 29.05.

Dat de limiet haalbaar is voor Tom blijkt uit zijn recente tijden. Twee weken geleden liep hij een wedstrijd in het Belgische Oordegem. “Ik heb nooit getwijfeld aan mijn kwaliteiten als baanatleet, maar het werd tijd dat ik dat ook weer liet zien: 13.38 op 5k.Dit is pas begin!”, aldus Tom. Dit was zijn eerste tijd onder de 14 minuten en hiermee noteert hij de 17e tijd allertijden. Alles bij elkaar verkeert hij dus in prima conditie.

Reden te meer voor het Haarlems Dagblad en RTVNH om hem te interviewen.

Bekijk hier de interviews met RTVNH en houd Tom in de gaten!

Jurgen Wielart

Naast Tom zal ook Jurgen Wielart meedoen aan de Gouden Spike. De man die vorig jaar Nederlands kampioen werd op de 400 zal morgen weer zijn uiterste best doen om een goede tijd te lopen. Vorige week won hij in het regenachtige Tilburg de 400 meter bij  T-Meeting met een tijd van 46,79. Zijn beste seizoensprestatie liep hij echter een week eerder in Sint Niklaas: 46,65.

Jurgen start morgen om 18.40 uur.

Geplaatst op
13 juni 2014
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren