Medailleoogst pupillen

Zondag 29 juni hebben een aantal pupillen van AV Haarlem deelgenomen aan de 2-uurs driekamp bij AV Edam. Aangezien de wedstrijden verspreid over de hele dag waren, ben ik alleen aanwezig geweest bij de pupillen A 2e jaars. De driekamp bestond uit verspringen, kogelstoten en een 60 meter. “Mijn zoon kon op het onderdeel 60 meter net niet de tweede plaats vasthouden, en moest genoegen nemen met een bronzen medaille. Op de foto zie je de close finish. Zijn tijd was nét onder de 10 seconden: 9.98.”

Erick Könst wist een zilveren medaille te scoren op de onderdelen verspringen en goud bij het kogelstoten. Hij won met grote voorsprong op de rest. De afstand was 8.64 meter en nummer twee stootte 7.22 meter. Goed gedaan! Moeder Karin vertelt: “4.06 meter was een PR voor Erick met verspringen. Dit was zijn eerste keer over de 4 meter en dit sprong hij maar liefst drie keer achter elkaar in die wedstrijd!”

Moeder Mariska over de prestaties van haar zoon Thijmen de Koning: “Hij deed mee met de pupillen A 1e jaars. Hierbij won Thijmen incl. PR van 2.81 meter op het onderdeel verspringen een bronzen medaille. Ondanks extra training op kogelstoten, waarvoor dank, greep Thijmen net buiten de prijzen (4e) maar ook daar behaalde hij een PR door 4.88 meter te stoten. Ik ben zeer trots op de prestaties van Thijmen van die dag.”

De honneurs bij de meisjes werd waargenomen door onze ster Babs Koeman. Zij was goed in vorm door verreweg de snelste te zijn op de 60 meter met een mooie tijd van 9.72 sec. Met kogelstoten behaalde zij 5.82 meter en kwam ze tot 3.78 meter met verspringen wat haar ook een gouden medaille opleverde. Van harte, Babs!

Sven Koolmees en Jamo Enthoven waren als jongens pupillen B op deze wedstrijd om goede prestaties neer te zetten. Sven werd knap derde op de 40 meter sprint in een tijd van 7.28 sec., wierp de bal naar 17.52 meter en sprong 2.53 meter ver. Jamo liet zijn krachten zien op het onderdeel balwerpen, waar hij de zilveren medaille wist te veroveren met een afstand van 25.39 meter. Hij sprintte in 8.63 sec. over 40 meter en sprong 2.51 meter ver.

 

Babs Koeman, Erick Könst, Jeroen Out, Sven Koolmees, Jamo Enthoven en Thijmen de Koning

Babs Koeman, Erick Könst, Jeroen Out, Sven Koolmees, Jamo Enthoven en Thijmen de Koning

Jeroen wordt derde op de 60 meter in 9.98 sec.

Jeroen wordt derde op de 60 meter in 9.98 sec.

Erick springt een prachtig PR van 4.06 meter!

Erick springt een prachtig PR van 4.06 meter!

Geplaatst op
29 juni 2014
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren