Avondinstuif Heiloo

Avondinstuif Heiloo 15 augustus
Op vrijdagavond 15 augustus was er een grote delegatie van AV Haarlem naar Heiloo toegekomen. Met maar liefst zeven atleten en drie fanatieke supporters werd het een geslaagde avond.
Onder de aanmoedigingen van Niels Weller, Loeke Veenbrink en Erik Pauel werden er goede prestaties neergezet.
Pim Pauel sprintte op de honderd meter in de regen naar 11.89. Onder regenachtige omstandigheden een prima prestatie. Op de 200 meter onder droge omstandigheden liet Pim zien dat hij in topvorm was 23.94: een nieuw PR!

Wouter van Gorselen liep ook de 100 en de 200 meter. Hij liep twee degelijke races en finishte in 12.04 en 24.17. Gijs Eigenraam combineerde de 100 meter met het verspringen. Na een, zoals hij zelf zei, belabberde start op de 100 meter, rende Gijs 12.37. Op het verspringen herpakte Gijs zich met een sprong over de 5 meter: 5.11.

Niels Ran combineerde het verspringen met het hoogspringen. We waren met zijn allen erg blij dat Niels niets heeft afgescheurd. Niels had namelijk geen lange broek bij zich, terwijl het 15 graden was en het ook soms regende. Foei Niels! Dan ben je dus afgestudeerd aan de universiteit, ben je één van de beste trainers van AV Haarlem en heb je een IQ van 130. En dan riskeer je een blessure door geen lange broek mee te nemen. Gelukkig ben ik niet de enige die soms heel domme acties heeft. Maar genoeg gezeurd, Niels presteerde redelijk op hoog 1.75 en goed op ver 5.79.

Ook bij de dames werd de AV Haarlem eer verdedigd. Marijke Zwaag liep op de 200 meter een nieuw PR! 30.11. Ik heb iemand nog nooit zo bedenkelijk na een PR zien kijken. Marijke was duidelijk aan het dubben: Blij zijn met het PR of ontevreden zijn met de tijd boven de 30 seconden. Ik zou blij zijn met een nieuwe PR. En die tijd onder de 30 seconden komt binnenkort echt wel. Daar heb ik het volste vertrouwen in. 
Ook Bente presteerde goed op het verspringen en de 200 meter. Bente sprong 3.94. Op de 200 meter startte Bente iets rustiger dan normaal, omdat ze de vorige keren na 150 meter kapot was. Na een relatief rustige bocht en een sterk laatste rechte stuk finishte Bente in 30.83.

Ook was er aan het eind van de avond nog één of andere gekke AV Haarlemmer, die nog de vijf kilometer moest lopen. Onder luidde aanmoedigingen van de andere AV Haarlemmers lukte het Daan Oppenhuis om een vlakke race te lopen met een eindtijd van 17:20.
Het was een gezellige avond en een mooie afsluiting van de drie avondinstuiven in Heiloo. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij!

IMAG0464[1]

IMAG0468[1]

IMAG0465[1]

Geplaatst op
15 augustus 2014
Auteur
Daan Oppenhuis
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren