Heroïsche Haarlemmers trotseren wind en regen

Op zondag 29 maart trotseerden drie AV Haarlemmers de weergoden in de zwaarste editie van de Zandvoort circuitloop ooit. Het regende namelijk de hele dag stevig door, maar het ergste was wel de wind (windkracht 8). Na een ronde van vier kilometer over het Circuit van Zandvoort moest er namelijk 4 kilometer tegen de wind in en over het strand gebikkeld worden.

Daarna waren de laatste kilometers met wind in de rug door het centrum van Zandvoort wel een feest. Ik heb zelf op het circuit van Zandvoort redelijk ontspannen gelopen en ik ben op het strand gaan aanzetten. Ik kon mooi met een groepje meelopen, waardoor ik redelijk uit de wind gehouden werd.

Toen we het strand afgingen en terugdraaiden richting het circuit van Zandvoort was het grote halen snel thuis. Met windkracht acht in de rug gingen de laatste vier kilometers spreekwoordelijk gezegd op de brommer.

Ik finishte in een PR van 45 minuten en 6 seconden. Niels Dequeker die sinds deze winter bij AV Haarlem traint, liet zien dat de training zich uitbetaalde. Hij liep na een snelle eerste vier kilometer in 17:11 een constante race en finishte in 54:11, een dik PR! Niels heeft hiermee duidelijk bewezen dat hij een aanwinst is voor de langeafstandlopers van de vereniging.

Mark Beelen die ooit sprinter was, is deze winter hard gaan trainen op de langere afstanden. Dit was voor Mark de eerste keer dat hij in wedstrijdverband zo’n lange afstand liep. Mark toonde zich van zijn beste kant. Hij liep een constante race en liet op de laatste 100 meter zien dat er nog steeds een sprinter in hem zit door met een goede eindsprint nog tien mensen in te halen. Mark liep ook een nieuw PR!

Ondanks de omstandigheden hebben wij ons door de regen en de wind niet uit het veld laten slaan en fantastisch gepresteerd.

Uitslagen Zandvoort Circuitloop 12 kilometer

P1060981
P1060978
Niels
Mark Beele
Geplaatst op
3 april 2015
Auteur
Daan Oppenhuis
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren