Clubrecord voor Erick Könst

Zondag 17 januari is Erick Könst (JD2) samen met zijn moeder naar Dongen gegaan. Bij de Brabantse vereniging Atledo behaalde Erick een eerste plaats bij het kogelstoten met een afstand van 8,71 meter. Daarnaast behaalde hij ook een persoonlijk record bij het hoogspringen. Met een hoogte van 1,40 meter heeft hij het indoor clubrecord bij de D-junioren met 5 centimeter verhoogd.

Dat clubrecord was tot nu toe in handen van maarliefst vier jongens. Arjen Kroes en Dennis Kruithof sprongen in 1977 op dezelfde wedstrijd over 1,35 meter. Elf jaar later, in 1988, sprong Martijn Spruit ook over dezelfde hoogte. Weer tweeëntwintig jaar later sprong Pim Pauel, inmiddels trainer bij de pupillen, ook over deze hoogte.

Maar vanaf nu staat dit record dus op naam van Erick Könst. Erick, gefeliciteerd!

Voor het outdoor record moet overigens veel hoger worden gesprongen. Marvin Isselt sprong in 1984 namelijk over 1,60 meter.

Geplaatst op
28 januari 2016
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren