Informatie over ongeluk van zondag op atletiekbaan

Maandag is er een speciale nieuwsbrief verstuurd naar alle leden. Als je deze niet automatisch hebt ontvangen, hierbij de informatie.

De digitale Wissel – nieuwsbrief voor leden van AV Haarlem

Beste atleten en ouders,

Via deze speciale nieuwsbrief willen wij jullie als bestuur van AV Haarlem op de hoogte brengen van het ongeluk op onze atletiekbaan dat plaatsvond op zondagmiddag 26 juni en waarover vanochtend op de voorpagina van het Haarlems Dagblad werd bericht.
 
Seniorencompetitie
Gisteren was op onze atletiekbaan de derde competitiewedstrijd voor de 2e divisieploegen senioren. Teamlid van onze mannenploeg Tim van Vugt zou het onderdeel polsstokhoogspringen voor zijn rekening nemen, en is daar ook gewoon aan begonnen. Hij is een ervaren, goede springer – want hij plaatste zich al voor het NK junioren dat volgend weekend plaatsvindt. Tot het gisteren ontzettend mis ging.
 
Tim’s ongeluk
Tim landde na een geslaagde poging op 4.10 meter niet op de mat, maar ernaast op de tegels. Door de harde val kreeg hij een hartstilstand en raakte buiten bewustzijn. Omstanders reageerden gelukkig direct. Hij werd gereanimeerd en daarna werd de toepassing van de AED kundig overgenomen door zijn ploeggenoot Jurgen Wielart, tevens student Geneeskunde. Hoewel Tim’s hart snel weer op gang was, is hij buiten bewustzijn per ambulance afgevoerd naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Verschillende toeschouwers zagen ongetwijfeld ook de traumahelikopter vliegen boven de baan, maar die is niet geland.
 
Afgelasten wedstrijd
Een enorme schok voor alle aanwezigen, maar met name voor onze ploeggenoten die aangaven niet verder te kunnen met de wedstrijd. Na overleg met alle ploegleiders is toen besloten de wedstrijd af te gelasten. Dat heeft consequenties voor alle wedstrijden in de 2e divisie die gisteren plaatsvonden. Zojuist is bekend gemaakt dat voor alle 2e divisiewedstrijden de uitslagen geschrapt zijn. Individuele prestaties zijn wel geldig.
 
Wachten op nieuws
Aan het einde van deze dag gisteren is samen met onze atleten, de atleten van KAV Holland, wedstrijdleiding, trainers en bestuursleden nagepraat om deze onwerkelijke gebeurtenis te kunnen bevatten. Ook in afwachting van nieuws uit het ziekenhuis, dat gelukkig ’s avonds kwam. Na de eerste onderzoeken bleek de situatie naar omstandigheden mee te vallen. Tim heeft veel geluk gehad en het is voor hem gebleven bij een flinke hersenschudding en forse kneuzingen. Naar alle waarschijnlijkheid mag hij vandaag alweer naar huis. Via zijn vader Arno – en tevens coach schijnt Tim al geroepen te hebben: ‘als mijn PR van 4.10 maar telt!’.
                                                                                                                      
Training maandagavond
Ploeggenoten en trainers Jason, Dik en Niels waren aanwezig, maar gaven na afloop aan dat zij vanavond gewoon op de gebruikelijke trainingstijden op de baan aanwezig zijn en zal er de rest van de week ook getraind worden. Kom dus vooral naar de baan.
 
Boodschap voor Tim
Uiteraard is het mogelijk een persoonlijke boodschap voor Tim achter te laten. Via onzeFacebookpagina  zijn al veel steunbetuigingen binnen gekomen nadat we gisteravond bericht deden van het ongeluk. Helaas is onze website door de hoeveelheid bezoekers even niet meer bereikbaar: daar wordt aan gewerkt. Reden te meer om jullie via deze nieuwsbrief op de hoogte te brengen.
 
Er zal vanaf vanavond en de rest van de week ook een grote kaart (of meerdere kaarten) in de kantine liggen om je naam op te schrijven. Namens de club wordt er vandaag een grote bos bloemen bij de familie van Vugt bezorgd. Wil je ook een persoonlijke kaart sturen? Neem deze dan mee naar de baan, zodat je hem achter kunt laten in de grote envelop die bij de kaart ligt, zodat alles gezamenlijk naar Tim kan worden gebracht of gestuurd.
 
Veel dank 
Uiteraard willen we alle omstanders die geholpen hebben bedanken en ook de mede-atleten die hun wedstrijd niet konden vervolgen danken voor het begrip dat zij hebben getoond voor het afgelasten van de wedstrijd. Vanuit de Atletiekunie, maar ook heel atletiek- Nederland is Tim al veel beterschap toegewenst en de hoop uitgesproken hem snel weer terug te zien op de atletiekbaan.
 
En heel veel sterkte
Tot slot wensen wij Tim natuurlijk ook heel veel sterkte toe de komende tijd met zijn herstel. Ook voor zijn vader Arno en de rest van zijn familie en vrienden.
 
Vragen?
Als er vragen leven over de toedracht van het ongeluk, de situatie van Tim of andere zaken, richt je dan tot de trainer – wij zullen alle trainers zo goed mogelijk op de hoogte houden. Of stuur een e-mail naar nieuwsbrief@avhaarlem.nl
 
Met vriendelijke groet,
 
Bestuursleden AV Haarlem
Dick Bais, Peter Pijnacker, John Komen, Freek Beelen, Emiel Out en Marijke Zwaag

Geplaatst op
28 juni 2016
Auteur
Niels Ran
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren