AV Haarlem in de prijzen bij kindertriatlon

AV Haarlem in de prijzen bij kindertriatlon

 

Zaterdag 9 juli was de 2e HPC Kindertriatlon. In en rond zwembad Groenendaal in Heemstede voerden 131 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar een sportieve strijd.

 

Meret en Elise, beiden C-pupillen van AV Haarlem, zwommen eerst 50 meter. Daarna renden ze naar de wisselzone, trokken wat kleren aan (dat valt nog niet mee, nat uit het water je sokken aandoen terwijl je geen tijd wilt verliezen met afdrogen!), deden hun helm op en pakten hun fiets voor een ronde van in totaal 4,5 kilometer. Na het fietsen kwamen ze terug in de wisselzone. Snel de fiets wegzetten, helm weer af en door naar het volgende onderdeel: 1000 meter hardlopen.

 

De training op de baan wierp z’n vruchten af. Zelfs na het zwemmen en fietsen zetten ze nog een mooie tijd neer bij het hardlopen, terwijl hun lange afstand in de pupillencompetitie ‘slechts’ 600 meter bedraagt. Na 22.38 minuten kwam Meret over de finish. Elise volgde op 25.15 minuten.

 

Bij de prijsuitreiking kon Elise het niet geloven. Na het applaus voor de nummers 5 en 4 van de meisjes van 7 jaar werd haar naam genoemd voor de derde plaats! Was er nóg een Elise dan? Maar nee: zij won de beker (die, zo mag ik verklappen, prijkt in een snel leeggeruimd vak van haar boekenkast die nu dienstdoet als prijzenkast). Na de jongens van 7 jaar werden dan eindelijk de prijzen uitgereikt aan de achtjarige meiden. De man die dat deed, was echter niet meer zo scherp en ging van de nummer 3 in één keer door naar de nummer 1! Gelukkig lette Meret wel op, stapte naar voren en ja hoor: de niet-genoemde plaats 2 was voor haar en zij mocht haar welverdiende beker in ontvangst nemen.

 

Het was een goed georganiseerde dag. Veel vrijwilligers hielpen de kinderen en er was een gezellige sfeer. Wie doen volgend jaar ook mee?

 

Aukje van het Nederend, moeder van Elise

 

Geplaatst op
16 juli 2016
Auteur
dickb
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren