De Oliebollenloop

De 48e Oliebollenloop is op zaterdag 31 december 2016

Sinds jaar en dag organiseert IJsclub Haarlem de Oliebollenloop rond de jaarwisseling. Op 31 december 2016 wordt de loop al voor de 48e keer gehouden. De Oliebollenloop is ontstaan in de tijd dat er in Haarlem nog geen kunstijsbaan was. Ook in de winters zonder natuurijs moest er voor de IJscluppers natuurlijk wel wat te sporten zijn. De Oliebollenloop bood uitkomst.
De Oliebollenloop is uitgegroeid tot een gezellige trimloop, waar jaarlijks zo’n 600 lopers uit de omgeving aan meedoen. Bijzonder aan de Oliebollenloop zijn de mooie routes van 5 km, 10 km en 20,8 km door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het parcours is goed begaanbaar en de drie afstanden bestaan ieder uit een grote ronde, zodat er geen stukken dubbel gelopen hoeven te worden.

De sfeer rond de Oliebollenloop is altijd gemoedelijk. Iedereen doet zijn uiterste best om een mooie tijd neer te zetten, maar het echte wedstrijdelement ontbreekt. Er zijn dan ook geen startnummers, ieder schrijft zijn eigen eindtijd op en levert die in bij de kramen. Daar staan dan natuurlijk wel een drankje en een lekkere oliebol klaar!

Praktische informatie:

Parcours bestanden

Geplaatst op
31 december 2016
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren