Mette’s 2e plaats op de C-Spelen – polshoog!

Zondag 22 januari ben ik samen met mijn moeder naar de Nationale CD-Spelen indoor gegaan.  We moesten heel vroeg op, omdat polsstokhoogspringen, mijn onderdeel, al om 11 uur begon. De reis naar Apeldoorn was lang, maar het uitzicht was mooi.

Eenmaal bij de Omnisport Sporthal aangekomen, moest mij moeder zelfs betalen om mij te kunnen zien! In een groot stadion met een wielrenbaan en atletiekfaciliteiten vond de wedstrijd plaats. Na de warming-up moest ik me melden in een Callroom, waar ik géén telefoon mee mocht. We werden opgeroepen en mochten beginnen, na nog een warming-up van een uur begon de wedstrijd. Ik begon op 2.00m, 10 centimeter boven de beginhoogte. De 2.00m, 2.10m, en 2,20m haalde ik in één keer! Dat was mooi. Maar mijn outdoor record was 2.27m, dus ik wilde heel graag de 2.30m halen.  En dat lukte, in één keer zelfs. Mooi, een clubrecord dus. Jammer genoeg zat de 2,40m er niet meer in. Op de 2.40m gingen nog een heleboel meiden af.

Na wat kletsen met een paar andere meiden die meededen kwam ik erachter, dat de meiden die hoger sprongen dan wij, allemaal C1 waren. En ik ben C2. Na wat puzzelen, en een protest, kwam ik er achter dat ik gedeeld 2de was geworden! Een zeer geslaagde dag dus. Na afloop, ook nog lekker een ijsje gaan halen.

Geplaatst op
29 januari 2017
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren