Scafell Pike Trail Marathon

Afgelopen Zondag heb ik samen met twee vrienden uit Engeland de Scafell Pike Trail Marathon gelopen in het Lake District van Noordwest Engeland. Deze trail begint en eindigt aan de oevers van Derwent Water, maar wordt gedomineerd door de beklimming van Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland met de top op 977 m, gevolgd door een zware afdaling en een vies klimmetje naar Watendlath. Mijn top-10 notering van mijn eerste Marathon heb ik helaas geen vervolg kunnen geven.

De eerste, korte klim kwam ik goed op, maar de afdaling lag er nat en vooral erg rotsig bij. Na een eerste, korte stop ging het gestaag steiler omhoog tot op Styhead Pass over een redelijk goed beklimbaar pad. Vanaf daar werd het terrein erg ruig. Om een voorbeeld te geven: dit is de eerste keer dat ik bewust en gecontroleerd in een wedstrijd een stukje achteruit “gelopen” heb (zoals je ook een ladder afdaalt). Het weer viel hardstikke mee, af en toe harde wind, maar meestal rustig we