NK Atletiek prestaties Haarlemmers

Natuurlijk mogen de knappe prestaties van onze 4 Haarlemmers op de Nederlandse Kampioenschappen van dit jaar niet onopgemerkt voorbij gaan.

400 meter

In de series op vrijdag stonden Vester, Miljo & Sjoerd aan de start van hun 400 meters.

Volledig in het wit herkenbaar: Sjoerd

Laatste meters in de serie voor Sjoerd

De tijden van Vester 50.45 en Sjoerd 50.35 waren goed genoeg voor de halve finale, want beide mannen finishten in hun serie bij de eerste 3. Voor Miljo eindigde zijn NK met 53.12 sec in de serie.

In de halve finale liepen zowel Vester als Sjoerd ietsjes harder dan zij deden in de series, maar de tijden waren niet genoeg voor een plek op zondag in de finale. Uiteraard feliciteert de club hen alledrie wel met de knappe prestaties, het is tenslotte wel de NK!

800 meter

Toen kwam op zaterdag de serie 800 meter voor Jurgen. Die won hij in een prachtige eindsprint nipt in 1.55.45 – voldoende natuurlijk voor plaatsing in de finale zondag.

Grote concurrent en sterke man op de 800 meter – Thijmen Kupers noemde Jurgen vervolgens in het interview met de NOS na afloop van zijn gewonnen 1500 meter – de concurrent voor zondag op de finale. Cool natuurlijk, om dat te horen.

En gelukkig hebben we de beelden van die sensationele finale. Kijk & geniet!

Vanuit onze vereniging waren ook enkele supporters in het publiek aanwezig, verspreid over de 4 dagen dat de NK duurde. Dankzij Bente’s deelname aan een actie van de Atletiekunie (bij bestellen van kaartjes) won zij namelijk een clinic van niemand minder dan Anouk Vetter! Dus volgend jaar verwachten we natuurlijk een hogere opkomst bij de NK om veel inspiratie op te doen.

Geplaatst op
16 juli 2017
Auteur
Marijke Zwaag
Categorieën
Volgend bericht
Vorig bericht

Annuleren